Šćekić: Da ostvarimo san svih nas – plasman na veliko takmičenje

Crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić karijeru nastavlja u Dibi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Aleksandar Šćekić spreman je za nešto novo u karijeri – prvi put igraće na azijskom tlu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, za klub koji je ušao u elitni rang tamošenjeg fudbala, a zove se Diba Al Fudžaira.

Tridesetogodišnji Beranac, vezista crnogorske ,,A“ reprezentacije, ostavio je trag u turskom Genčlebirligiju i beogradskom Partizanu, iz kojeg se zimus preselio u Zaglebje. Misija u Poljskoj trajala je pola godine, a potom je stigla ponuda iz arapskog svijeta.

Šćekić je dogovorio lične uslove, a ugovor će biti ozvaničen kada završi ljekarske preglede koji su zakazani za 27. jun.

– Zaglebje je odličan klub, sa vrhunskim uslovima i organizacijom. Sa te strane je sve na najvišem nivou, ali grad nije nešto. Pored toga, još neke stvari uticale su da brzo napustim Poljsku. Javili su se ljudi iz Emirata. Sjedio sam sa gazdom i trenerom Zoranom Popovićem koji je insistirao da dođem. Dogovorili smo sve. Ostalo je samo da prođem ljekarske preglede – za Pobjedu kaže Šćekić, koji nastavlja:

– Polako ulazim u godine, a ovo je za mene izazov. Pokušaću da se nametnem i ostanem što duže u Aziji. Upoznat sam sa očekivanjima. Znam konkretno što je moja uloga. Klub je ambiciozan. Nadam se uspješnoj sezoni – dodao je korpuletni fudbaler sredine terena.

Šćekić je proveo petnaestak dana sa ,,hrabrim sokolima“ koji su zaslužili sve pohvale za utisak u junskom terminu Lige nacija.

Za razliku od većine saigrača iz nacionalnog tima – imaće duži odmor.

– Tu sam u velikoj prednosti – uz osmijeh kaže Šćekić.

– Sezona je bila naporna, a iza nas su četiri utakmice u Ligi nacija, koje smo odigrali u desetak dana. Iznijeli smo to na pravi način i sada mogu na pauzu. Dosta momaka se odmah vratilo u klubove. Ja idem za sedam-osam dana u Emirate na predstavljanje, a nakon toga sam slobodan do 12. jula. Tada počinjemo pripreme i jedan dio odradićemo na Zlatiboru. Imamo vremena da se spremimo i uigramo za prvenstvo.

Nakon gromke pobjede nad Rumunijom usred Bukurešta, gdje je Crna Gora izdominirala – igrački i rezultatski (3:0), Šćekić je tokom povratka bio predvodnik sjajne atmosfere u avionu.

Muzika, pjesma, aplauzi, skandiranje – odjekivalo je nebom na letu ka Podgorici.

Od kada je došao selektor Radulović – mnogo toga se promijenilo nabolje. On je čovjek odavde i razumije mentalitet igrača, poznaje nas jako dobro i probudio je ono što smo u prethodnom periodu izgubili – ističe Šćekić

– Zadovoljstvo je biti dio reprezentacije. Svi volimo da dođemo i borimo se za grb države. Igrali smo dobro i ostvarili zapažene rezultate u prethodne četiri utakmice u Ligi nacija. Pokazali smo čvrstinu, jedinstvo, zajedništvo, disciplinu, dobar fudbal… Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Ostala su još dva kola u septembru, a mi smo na bod od vodeće BiH sa kojom imamo još jedan susret. Samouvjereni smo i uradićemo sve da preuzmemo ulogu lidera uoči posljednjeg duela u grupi sa Finskom pod Goricom – naglašava Šćekić.

Neki novi ,,sokoli“. Bez dva najbolja igrača – Jovetića i Savića, bez nekoliko prvotimaca, a u Bukureštu i bez Marušića i Hakšabanovića, uspjeli su dva puta da dobiju Rumune, da im spakuju pet golova i odigraju 1:1 sa ful sastavom BiH.

U ciklus je stao i poraz u Helsinkiju, u svjesno žrtvovanoj utakmici sa Finskom.

Možda se nakon nastupa u Skandinaviji nije razumjela namjera selektora Miodraga Radulovića da promijeni devet igrača u odnosu na prethodni meč kako bi sačuvao ekipu, održao takmičarski tonus, smanjio mogućnost povreda.

Ispravnost takve odluke pokazala se u duelima sa ,,zmajevima“ i drugi put protiv Rumunije u gostima.

– Od kada je došao selektor Radulović – mnogo toga se promijenilo nabolje. On je čovjek odavde i razumije mentalitet igrača, poznaje nas jako dobro i probudio je ono što smo u prethodnom periodu izgubili. Ponovo dišemo kao jedan, atmosfera je fenomenalna, izgledamo ozbiljno na terenu. Ostvariti ovakve rezultate bez nekoliko ključnih momaka je znak velikog napretka u svim segmentima. Idemo polako. Čeka nas rasplet u Ligi nacija, a naredne godine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Vjerujem da ćemo ostvariti san svih nas da odemo na veliko takmičenje. Raduje me povratak publike, energija i podršku koju nam daju, a kada je tako – ovaj tim može mnogo – zaključio je Šćekić.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button