Šćekić: Budžet za sport uvećan za više od 50 odsto

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 232 pregleda Dodaj komentar
Foto: Pobjeda/Mara Babović

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić kazao je da ,,izuzetna saradnja Ministarstva sporta i mladih i COK-a predstavlja temelj našeg zajedničkog cilja – unapređenje sporta u Crnoj Gori“.

– S obzirom na to da nam je naredna godina olimpijska godina, želim naglasiti čvrstu podršku Vlade i Ministarstva Crnogorskom olimpijskom komitetu. Kruna naše dosadašnje saradnje biće završetak Strategije razvoja sporta koju, u saradnji sa našim međunarodnim UNICEF-om privodimo kraju. Jedan od značajnijih momenata naše saradnje je i izgradnja Olimpijske kuće u Glavnom gradu – naveo je Šćekić i dodao da će budžet za sportske saveze i organizacije biti uvećan za više od 50 odsto u odnosu na tekući.

Istakao je i da naša sportska infrastruktura nije na zavidnom nivou.

– Zato, osim finansijske podrške sportskim savezima i organizacijama, Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih će posvetiti posebnu pažnju poboljšanju uslova i izradnji nacionalnih sportskih centara za fudbal, košarku, tenis, borilačke i druge sportove, kao i jačanju školskog sporta, što će biti istaknuto kroz Strategiju – rekao je Šćekić i poručio da nas svijet sporta uči neprocjenjivim lekcijama o odlučnosti, disciplini, timskom radu i težnji za izvrsnošću.

Najuspješnija ženska selekcija u 2023. je rukometna, košarkaši su bili najbolji među muškim selekcijama, bokserka Bojana Gojković je naujspješnija mlada sportistkinja, dok su najuspješniji mladi sportisti bokser Mirko Šarčević i boćar Gracija Stjepčević.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar