Savićević i Đurđevac pružili podršku Brnoviću i saradnicima

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 473 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Predsjednik i generalni sekretar FSCG Dejan Savićević i Momir Đurđevac razgovarali su u Kući fudbala sa Nenadom Brnovićem, Nemanjom Kljajevićem i Srđanom Tatalovićem, doskorašnjim članovima FK Sutjeska.

Njih trojica su nedavno napustili Nikšić, a Brnović u saopšetnju otkrio da je od strane ljudi iz kluba trpio prijetnje pištoljem i da se on njega i saradnika tražilo da podnesu ostavke.

“Brnović se zajedno sa pomoćnicima obratio rukovodstvu Saveza kako bi u direktnom razgovoru imali priliku da iznesu detalje sa sastanka koji su održali sa upravom FK „Sutjeska“ tokom kojeg je, prema njihovim riječima, došlo do nemilih scena i neprihvatljivih reakcija od strane uprave nikšićkog kluba”, navode iz FSCG.

“Zbog svega što se desilo na pomenutom sastanku, treneri su predali tužbe Disciplinskoj komisiji i Arbitražnom sudu FSCG koji će u daljim postupcima, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučivati po podnijetim prijavama. Ujedno, Brnović, Kljajević i Tatalović informisali su Savićevića i Đurđevca da su nadležnim državnim organima predali krivične prijave protiv rukovodilaca FK Sutjeska koji su prisustvovali predmetnom sastanku.

Savićević i Đurđevac pružili su podršku Brnoviću i njegovim kolegama u namjeri da zaštite njihova prava pred Disciplinskom komisijom i Arbitražnim sudom, ali i kroz redovni postupak kod nadležnih državnih organa. Rukovodioci Saveza su tokom razgovora izrazili nadu da se u crnogorskom fudbalu ubuduće neće govoriti o sličnim ili istim događajima.

Ujedno, ovim obraćanjem rukovodstvo FSCG podsjeća sve fudbalere, trenere i fudbalske radnike da će Savez, posredstvom nadležnih organa, pružiti maksimalnu podršku u cilju zaštite i ostvarivanja prava definisanih potpisanim ugovorima”, saopšteno je iz FSCG.

IZVOR: CDM
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar