Savićević: Regionalna liga i dalje nije realnost

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 2.4k pregleda Dodaj komentar

dejo-savicevicPredsjednik FSCG Dejan Savićević izjavio je u razgovoru za agenciju Anadolija kako probleme u formiranju regionalne fudbalske lige treba tražiti u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

 

“Mogli bi razgovarati dva sata o regionalnoj ligi i ništa konkretno ne zaključiti. Činjenica je da će se teško formirati takva vrsta takmičenja. Da ne dolaze gostujući navijači na stadione? To bi bilo totalno loše, a liga ne bi imala svrhu. Kažem, gostujući navijači mogli bi iz Makedonije u Crnu Goru i obratno, ali kako bi Bosanci i Hrvati u Srbiju ili Srbi u Hrvatsku i Bosnu!?”, rekao je Savićević.

 

“Da budemo jasni, jaz kvaliteta reprezentacija bivše Jugoslavije i tamošnjih klubova ne bi se tako uveliko smanjio. Reprezentacije će uvijek  imati puno bolje rezultate od klubova, jer od Vardara do Triglava vlada besparica, igrači su primorani da zarađuju van granica svojih država. Ne, ne očekujem da neki klub iz bivše Jugoslavije napravi u skorije vrijeme bum na evropskoj sceni”, dodao je.

 

Savićević je prokomentarisao potom i kvalifikacije za SP…

 

“Bosna i Hercegovina najbliža je direktnom plasmanu na SP. Prva je u grupi, ali ne treba se radovati unaprijed, Grci su opasni kada su ranjeni, a i Slovaci još nijesu otpali. I Hrvatsku vidim u Brazilu, mada ne znam direktno ili kroz dodatne kvalifikacije, ne treba zaboraviti da su u grupi sa strašnom Belgijom. Srbija? Nije mi jasno da naprave smjenu generacija, iz utakmice u utakmicu podmlađuju ekipu, a obećavaju rezultate. To nije moguće. To je suludo“, tvrdi Savićević.

 

Našu selekciju ipak vidi najmanje u dodatnim kvalifikacijama za SP…

 

“Ako pobijedimo Ukrajinu 7. juna u Podgorici onda smo vrlo blizu dodatnih kvalifikacija. Ne, to ne znači da se odričemo prve pozicije u grupi, međutim realno je reći kako su Englezi i dalje prvi favoriti. Igraćemo najbolje što znamo i možemo”, dodao je Savićević.

 

Na kraju je otkrio koga smatra najboljim fudbalerom na ovim prostorima, te u svijetu…

 

“Iz Hrvatske to su Luka Modrić, Mario Mandžukić i Darijo Srna. U BiH najbolji su Edin Džeko i Vedad Ibišević. Nemanja Vidić, Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanović su top tri fudbalera iz Srbije, dok su u Crnoj Gori prve zvijezde Mirko Vučinić i Stevan Jovetić. To je elita zapadnog Balkana. Što se tiče svijeta, najbolji je Lionel Messi. Rame uz njega je Kristijano Ronaldo, a ako treba birati i trećeplasiranog onda je to Zlatan Ibrahimović”.

 

Izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar