Saša Balić: Ukrajinci neće napasti jer se boje kontre

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 679 pregleda Dodaj komentar

sasa_balicBivši član mlade i povremeni ,,A“ reprezentacije Crne Gore Saša Balić očekuje drugačiji nastup Ukrajine protiv ,,hrabrih sokola“, u odnosu na onaj u Kijevu, kada su izabranici Branka Brnovića slavili na ,,Olimpijskom stadionu“.

 

Balić, koji je prethodnu godinu proveo u članu ukrajinske Perše lige Krivbasu, dobro poznaje igrače koje je pozvao selektor Fomenko.

 

Sigurno da se Ukrajna sprema drugačije nego pred prvu utakmicu, za to su ,,krivi“ reprezentativci Crne Gore – kaže Balić, prisjećajući se meča u kojem su ,,sokoli“ gotovo savršenom partijom iznenadili ,,žuto-plave“.

 

Iako imaju imperativ pobjede, mada im ni remi nije loš, Balić smatra da Ukrajinci neće ,,jurnuti“ u napad.

 

Jasno je da njih samo pobjeda u Podgorici ostavlja u trci za prva dva mjesta, ali ne vjerujem da će doći i napasti glavom bez obzira. Svjesni su da je Crna Gora najjača u tim situacijama, kada iz bloka krene u ofanzivu, jer ima vanserijske igrače u napadu, koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu – rekao je Balić, lijevi bek koji je za reprezentaciju Crne Gore upisao četiri nastupa.

 

Malo izmjena

 

Fomenko je napravio male izmjene u odnosu na ekipu koja je poražena od Crne Gore 16. oktobra prošle godine.

 

Mislim da ima nekih novih igrača. Prije svih Edmar iz Metalista, Brazilac koji je dobio ukrajinsko državljanstvo, ali nijesam siguran da li će igrati. Ukrajina neće puno mijenjati ekipu u odnosu na dosadašnji dio kvalifikacija.

 

Balića smo kontaktirali i uoči prethodnog duela Ukrajine i Crne Gore. Tada je kao manu naveo spore bekove Ukrajine, što su donekle ,,sokoli“ i iskoristili.

 

Selektor Brnović sigurno zna njihove slabe i jače strane, tako da će spremiti ekipu na najbolji mogući način.

 

tekst i foto: Pobjeda

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar