Sa Finskom meč odluke

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 216 pregleda Dodaj komentar

Kao na turniru u Podgorici, crnogorske odbojkašice ni u Njitri nijesu mogle bolje od maksimalnog poraza protiv domaće Slovačke, prvog favorita, koja je, skoro, osigurala prvo mjesto u grupi D i plasman na Evropsko prvenstvo, jer ima četiri pobjede iz isto toliko mečeva.

Crna Gora je samo u trećem setu pružila jači otpor, mogla je i da osvoji set, ali nije uspjela.

Poraz od Slovačke ne mijenja mnogo, za našu selekciju odlučujući ostaje današnji meč protiv Finske, koja je u Podgorici slavila 3:2. Crnoj Gori je potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi pretekla Finsku na drugom mjestu, koje, takođe, vodi na EP. Poraz bi značio kraj svih nadanja da ,,crvene“ mogu prvi put na veliko takmičenje…

U prvom setu je sve bilo jasno nakon što je Slovačka povela 7:0. U drugom setu je bilo slično, Slovakinje su povele 5:1, a na 13:4 je Masoničić već potrošio oba tajm-auta. U trećem setu je viđena najveća borba. Crna Gora je uglavnom vodila, najviše sa tri poena (10:7), imala je prednost do 21:20, a set, samim tim i meč, odlučen je na 22:22, kada su Slovakinje realizovale prvi napad, a onda i kontru za 24:22. Jelena Cvijović je anulirala prvu meč loptu domaćih, ali je Karin Palgutova stavila tačku na meč…

Masoničić: U 3. setu smo igrali kako je trebalo čitav meč

Selektor crnogorskih odbojkašice Nikola Masoničić je nakon meča kazao da je “Slovačka još jednom pokazala da je u ovom trenutku kvalitetnija reprezentacija”.

– Prva dva seta su protekla u dominaciji Slovačke, u trećem setu smo uspjeli da nađemo raspoloženu postavu i taj dio meča smo odigrali onako kako smo se nadali da ćemo čitav meč – rekao je Masoničić.

Protiv Finske je danas (17.30) ključan meč.

– Nadam se da ćemo odigrati kao što smo igrali treći set protiv Slovačke – dodao je crnogorski selektor.

Slovačka – Crna Gora 3:0 (25:14, 25:10, 25:23)

Gradska dvorana. Odigrano bez prisustva publike. Sudije: Tilman (Mađarska), Burkevic (Poljska). Rezultat po setovima: 25:14, 25:10, 25:23. Poeni iz napada: Slovačka 49, Crna Gora 19. Poeni iz bloka: Slovačka 3, Crna Gora 9. Poeni iz servisa: Slovačka 6, Crna Gora 1. Greške: Slovačka 18, Crna Gora 17.

SLOVAČKA: Abrahamova 8, Kosekova 3, Palgutova 9, Smješkova, Jancova (libero 1), Radosova 6, Kriškova, Hrušecka 3, Fričova 14, Kohutova, Sunderlikova 8, Kormendjova, Magdinova, Žernovic 7.

CRNA GORA: Veljković 5, Perović 7, Cvijović 6, Cenović (libero 1), Tuševljak, Roganović, Petranović 1, Vukčević, Šušić 1, Petrović 2, Đurović 3, Labović (libero 2), Dragović 4.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar