Rukometašice žele četiri boda

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 356 pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG

Crna Gora u srijedu (18 sati, “Bemax arena”, besplatan ulaz) dočekuje Tursku na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
“Lavice” su na okupu uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

U Podgorici su odradile prvi trening pred duel protiv Turske koja će biti rival u srijedu u 18 sati u „Bemax areni“.

Nakon što je zbog povrede otpala Đurđina Jauković, selektorka Bojana Popović u ovoj EHF sedmici i duele protiv Turske i Bugarske u nedjelju, može na računa na 20 igračica.

Na spisku su i dvije debitantkinje – juniorske reprezentativke Jelena Vukčević i Nikolina Marković.

Prvi put će od osvajanje evropske bronze naše djevojke igrati zvaničnu utakmicu pred domaćom publikom. Bila je to prilika da Itana Grbić evocira uspomene iz novembra prošle godine kada je nakon maksimalnog učinka u grupnoj fazi u Podgorici, u Skoplju i Ljubljani iskovana istorijska medalja.

„Kad god se sjetimo novembra i Evropskog prvenstva uvijek se budi poseban osjećaj i ponos. Sve je to prošlo, ispred nas je novo prvenstvo, novi izazovi. Možda i najteža godina – olimpijska. Moramo to zaboraviti, zadržati dobre stvari koje su bile, raditi na nekima gdje treba da napredujemo. Oslabljeni smo. Šokirala nas je vijest o Đininoj, ali smo svi uz nju i čekamo je”, poželjela je Itana Grbić oporavak najboljoj drugarici.

Foto: RSCG

Suvišno je govoriti koliko će Crnoj Gori nedostajati Jauković kad je u pitanju igra u oba pravca. Međutim, ne susreću se „lavice“ prvi put sa velikim problemima…

“Moram se vratiti na Olimpijske kvalifikacije za Tokijo kad smo bili bez Tatjane Brnović, Milene Raičević i Marine Rajčić. Dosta igračica je falilo, ali kad dišemo kao jedno, imamo zajednički motiv uvijek to nadomjestimo. Nadam se da će i ovoga puta biti tako. Imamo dvije provjere, nadam se da ćemo dobro da ih iskoristimo, jer pred Svjetsko neće biti previše vremena”, kaže srednji bek slovenačkog Krima.

Foto: RSCG

Turska i Bugarska daleko su od ozbiljnog rukometnog renomea. Kvalitet je apsolutno na strani Crne Gore.

“Sjećam se kao kadetkinja da sam igrala protiv Bugarske. Najbitnije je kako se mi spremimo i odradimo posao onako kako se dogovorimo. Generalno, sa svima možemo da igramo”, zaključila je Grbić.

Prvi put u seniorskoj selekciji je i dosadašnja juniorska reprezentativka Jelena Vukčević, talentovana rukometašica Budućnosti Bemax.

“Osjećaj je fenomenalan. Drago mi je što je Nina (prim. aut. juniorska reprezentativka Nikolina Marković takođe je dio seniorskog tima) sa mnom. Rekla sam ranije, poseban je osjećaj igrati za svoju državu. San je to svakog mladog igrača. Trening sa seniorskom selekcijom je korak ka ispunjenju snova.”

Turska i Bugarska će vjerovatno biti prilika da Jelena Vukčević i Nikolina Marković upišu prve seniorske minute u dresu sa državnim grbom…

“Polako se spremamo za te dvije utakmice. Gledamo video snimke. Niko ne treba da se potcijeni i sa tim razmišljanjem ulazimo u pripremu mečeva. Ovo je uigrana ekipa, neće biti problema da spremimo utakmice na najbolji mogući način i postignemo željene rezultate”, zaključila je Vukčević.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar