Rukometaši počeli pripreme, svi negativni na koronu

Muška seniorska reprezentacija okupila se u Podgorici i počela pripreme za utakmice protiv Kosova i Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Igrači i članovi stručnog štaba odradili su testiranje na koronavirus, a nakon što su svi rezultati bili negativni, „lavovi“ predvođeni selektorom Zoranom Roganovićem odradili su prvi trening u Sportskom kompleksu „Verde“.

„Lavovi“ će dočekati selekciju Kosova u srijedu u 20 sati i 30 minuta u „Bemax areni“ u Podgorici, dok je duel protiv Rumunije u nedjelju u Baja Mareu.

Selektor Zoran Roganović za predstojeće duele računa na 16 igrača: golmani Jagoš Braunović i Goran Anđelić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović, Marko Lasica i Filip Vujović, pivot Nemanja Grbović, te bekovi Vasko Ševaljević, Stevan Vujović, Aleksandar Glendža, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Risto Vujačić i Radojica Čepić, te naknadno pozvanog beka Vasilija Kaluđerovića.

FOTO: Stefan Ivanović

Zbog pozitivnih slučajeva u timovima za koje nastupaju, odnosno obaveznog karantina, ovu akciju propustiće golmani Mile Mijušković i Danilo Mihaljević, te bekovi Miloš Božović i Branko Vujović, dok pivot Nebojša Simović i bekovi Božo Anđelić i Igor Radojević nijesu dobili dozvolu kluba da budu sa nacionalnim timom.

Osim Kosova i Rumunije, protivnik u kvalifikacionoj grupi 8 je i Švedska.

FOTO: Stefan Ivanović

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Vizu za 15. šampionat Starog kontinenta, osim domaćina, već imaju aktuelni prvak Španija i vicešampion Hrvatska.

FOTO: Stefan Ivanović

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button