Rovčanin i Delić najbolji, Dragović i Peruničić najperspektivniji u 2017!

Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore izabralo je najbolje i najperspektivnije u 2017. godini, na  današnjoj sjednici u prostorijama OSCG.

Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2017.godinu izabran je Jovan Delić, odbojkaš Jedinstvo Bemaxa. Delić je u prethodnoj sezoni sa ekipom Jedinstva Bemax osvojio „duplu krunu“ – titulu prvaka i pobjednika Kupa Crne Gore, a bio je i na širem spisku muške seniorske reprezentacije Crne Gore.

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2017.godinu izabrana je Milana Rovčanin, odbojkašica Luke Bar. Rovčanin, kojoj je ovo priznanje pripalo drugi put zaredom, osvojila je u prethodnoj sezoni prvenstvo i Kup Crne Gore sa svojom ekipom, a takođe je bila i na širem spisku ženske seniorske reprezentacije Crne Gore.

Za najperspektivnijeg odbojkaša za 2017.godinu izabran je Nemanja Peruničić, odbojkaš Budućnost Capital Plaze. Peruničić (2001.godište) je u prethodnoj sezoni bio član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore, a standardni je član seniorske ekipe Budućnost Capital Plaze.

Za najperspektivniju odbojkašicu za 2017.godinu izabrana je Mina Dragović, odbojkašica Morače. Dragović (2000.godište) je u prethodnoj sezoni bila član kadetske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu, juniorske reprezentacije koja je osvojila bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu i seniorske reprezentacije na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Evropsku ligu. Na kadetskoj Balkanijadi proglašena je za najboljeg srednjeg blokera prvenstva.

Svečana dodjela priznanja najboljima i najperspektivnijima u 2017.godini biće održana u utorak, 26.decembra sa početkom u 13 časova, u hotelu Aurel.

Predsjedništvo OSCG je na današnjoj sjednici i verifikovalo rotaciju selektora mlađih reprezentativnih selekcija, shodno ranije donešenoj odluci da selektori vode jednu selekciju do njenog izlaznog godišta. Prema tome, selektor muške pionirske reprezentacije u narednom periodu biće Predrag Ćorluka, ženske pionirske Marko Radusinović, muške kadetske Srđan Popović, ženske kadetske Nikola Masoničić, muške juniorske Zoran Vukčević i ženske juniorske Časlav Đurović.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button