Robert Prosinečki je novi selektor Crne Gore?

Naredni dani trebalo bi da otklone dilemu, u završnici potrage ostalo je nekoliko kandidata, a među njima je, nezvanično saznajemo, Robert Prosinečki (55), koji će i dobiti povjerenje Fudbalskog saveza Crne Gore

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.3k pregleda Dodaj komentar

Fudbalska reprezentacija Crne Gore čeka novog selektora još od 8. decembra, kada je Miodrag Radulović saopštio da neće ostati na klupi ,,sokola“ po isteku trogodišnjeg mandata i kako nezvanično saznajemo, čekanju je došao kraj.

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza 27. decembra usaglašeno je da ,,rukovodstvo Saveza u narednom periodu obavi razgovore sa kandidatima za ovu poziciju kako bi IO imenovao novog selektora do kraja januara 2024. godine“.

Januar je prošao, selektor i dalje nije zvanično imenovan.

FSCG je (neočekivano) ušao u trku sa vremenom jer su za mart zakazani prijateljski mečevi, zatim utakmice UEFA Lige nacije u septembru, oktobru i novembru, i pitanje selektora je postalo urgentno. Crnu Goru, osim prijateljskih mečeva u martu i junu, očekuju utakmice UEFA Lige nacije.

Naredni dani trebalo bi da otklone dilemu, u završnici potrage ostalo je nekoliko kandidata, a među njima je, nezvanično saznajemo, Robert Prosinečki (55), koji će i dobiti povjerenje Fudbalskog saveza Crne Gore.

O tome se i ranije „šuškalo“, a mediji u Gani prije dva dana objavili su kako je Prosinečki poslao radnu biografiju tamošnjem Savezu koji traži novog šefa struke poslije neuspjeha na Kupu afričkih nacija.

Gdje će „Veliki Žuti“ završiti – na Starom ili Crnom kontinentu?

Prosinečki je imao blistavu igračku karijeru. Aktuelnom predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću bio je saigrač u Crvenoj zvezdi, s kojom su osvojili Kup evropskih šampiona u Bariju 1991, a potom je

hrvatskog virtuoza karijera vodila u Real Madrid, Barselonu, Sevilju, Portsmut…

Sa Hrvatskom je osvojio treće mjesto na Mundijalu 1998.

Trenerska karijera mu je, makar za sada, daleko od igračke.

Vodio je Crvenu zvezdu, Kajzerispor u dva navrata, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, Denizlispor, ljubljansku Olimpiju i Rudeš. Klupu Zagrepčana napustio je minulog septembra, nakon što je osvojio samo bod u sedam prvenstvenih kola. Na klupi Crne Gore do sada su bili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar