Riječ roditelja: Kako je Jovanka postala pobjednica

Redakcija
Piše: Redakcija 6.4k pregleda Dodaj komentar

Jovanka Radičević, jedna od najuspješnijih crnogorskih sportistkinja, ljubav prema sportu gaji od malih nogu.

Njeni roditelji, Dragan i Milijana Radičević, bili su prvi gosti emisije „Kuća šampiona“ na Televiziji E. Otac Dragan kaže da se još od malena, djeca tokom igre nijesu mogla složiti oko ekipe u kojoj će igrati Jovanka.

Dvoumeći se između rukometa i fudbala, prvo je presudilo zahvaljujući Jovankinoj majci, nekadašnjem lijevom krilu rukometne reprezentacije Jugoslavije.

Majka Milijana je Jovanku nakon sedmog razreda osnovne škole upisala u ženski rukometni klub „Budućnost“ i Jovanka od tada nije propustila nijedan trening. Sa nepunih 15 godina, ona je u Morači, postala junakinja Budućnosti protiv Viborga u posljednjim sekundama utakmice. Bila je i dio ekipe Budućnosti koja je 2006. odnijela prvi od dva Kupa pobjednika Kupova u meču sa mađarskim Đerom, nakon čega je Jovanka i zaigrala za Đer, a potom i za Skoplje.

„Ona je moje dijete, za nju sam uvijek navijala, i drago mi je bilo, a s druge strane mi je bilo milo jer je Budućnost klub u kome je ona ponikla“, naglasila je majka Milijana.

Ponosni roditelji kazali su da je najteže bilo kada je Jovanka počela da igra van Crne Gore.

„Teško je kad dijete ode od kuće, a ona je i najmlađa, pa je bila i najviše vezana za nas“, dodaje otac Dragan.

Posebnu emociju su osjetili kada je Jovanka bila dio Budućnosti koji je postao šampion Evrope u maju 2012, a samo tri mjeseca kasnije Jovanka i „lavice“ osvojile su olimpijsko srebro u Londonu.

„Ta njena generacija je ostvarila veliki uspjeh za Crnu Goru, to je prva takva medalja za našu državu, i baš smo bili presrećni, nemam riječi da opišem“, kazala je Milijana.

Priču o šampionskoj kući desnog krila crnogorske rukometne reprezentacije i jednoj od najuspješnijih sportistkinja u crnogorskoj istoriji možete pogledati na Jutjub kanalu Televizije E.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar