Raković: Malo nedostajalo do finala

Redakcija
Piše: Redakcija 92 pregleda Dodaj komentar

marina rakovicCrnogorska karatistkinja Marina Raković ponovo je u centru pažnje – rođena Kolašinka minulog vikenda osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i tako ponovila uspjeh od prošle godine sa šampionata Starog kontinenta u Španiji.

 

Članica Karate kluba „Omladinac“ iz Podgorice tako je na najbolji mogući način dokazala da pripada samom vrhu evropskog i svjetskog karatea.

 

Zadovoljna sam, jer sam se sa još jednog Evropskog prvenstva vratila sa medaljom. Iskrena da budem vjerovala sam da ovog puta mogu napraviti korak dalje, ali svakako da je i osvajanje bronze veliki uspjeh. Odradila sam dobre pripreme, a moram naglasiti da je klub odradio odličan posao, zbog čega zahvalnost dugujem predsjedniku kluba, članovima uprave i treneru koji je uradio nešto što nije niko do sada  – kazala je za Arenu Marina Raković, koja je kao i na prošlom Evropskom prvenstvu i ovog puta osvajač jedine medalje za crnogorsku reprezentaciju.

 

Apsolutna dominacija

 

Do druge bronzane medalje na Evropskim prvenstvima 24-godišnja crnogorska karatistkinja stigla je na impresivan način – Raković je u prvom kolu pobijedila Norvežanku Gitu Brunštad  3:0, u drugom Holanđanku Lidiju Mozel 2:0, a u trećem Njemicu Mariju Veis 1:0. Nakon fenomenalnog niza bez izgubljenog poena, zaustavljena je u polufinalu preglasavanjem od Austrijanke Alese Bušinger, a do medalje stigla je zahvaljući trijumfu nad Hrvaticom Ivonom Tubić 4:0 u meču za treće mjesto u borbama, u kategoriji do 68 kilograma.

 

Moram biti zadovoljna nastupom, a mislim da sam na ovom evropskom prvenstvu radila pet puta bolje nego na prošlom. Bila sam spremnija, sigurnija u sebe i zaista je malo nedostajalo da dođem do finala. Imala sam četiri odlična meča, gdje nijesam izgubila nijedan poen, zbog čega ostaje žal za finalom – dodala je Raković, koja je na pitanje šta je nedostajalo da se domogne finala, bez mnogo razmišljanja odgovorila:

 

Samo malo sportske sreće. Jednostavno, odlučivale su nijanse i žao mi je što nijesam uspjela da se domognem finala, ali i pored toga u meču za treće mjesto pokazala sam kvalitet i zasluženo stigla do medalje.

 

Pohod na nove medalje

 

Da je Kolašin rasadnik vrhunskih sportista i velikih šampiona na najbolji mogući način dokazala je Marina Raković, inače osvajač prve karate medalje za Crnu Goru na evropskim i svjetskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji od povratka nezavisnosti naše zemlje. S obzirom da će izvanredna takmičarka ,,Omladinca“ učestvovati na Mediteranskim igrama, koje se od 20. do 30. juna održavaju u turskom gradu Mersinu.

 

Sigurno je da ću i tada biti silno motivisana i da ću dati sve od sebe da svojoj zemlji donesem još jednu medalju. Prije toga, nastupiću u Herceg Novom na Evropskom regionalnom prvenstvu, koje će praktično biti i posljednji test pred Meditaranske igre, gdje ću nadam se potvrditi dobru formu – poručila je Raković.

 

Una najveća podrška

 

Na pitanje ko joj je tokom prvenstva Evrope bio najveća podrška Marina je kao iz topa odgovorila:

 

Najveća podrška je moja ćerka Una, koja je moj najvatreniji navijač – kazala je ponosna majka.

 

izvor: pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar