Rajko Strugar karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Tehničar reprezentacije Crne Gore potpisao za Mladost Ribolu iz Kaštela

Redakcija
Piše: Redakcija 179 pregleda Dodaj komentar

Prvi tehničar odbojkaške reprezentacije Crne Gore Rajko Strugar iduće sezone nosiće dres vicešampiona Hrvatske – Mladost Ribole iz Kaštela. Strugar je potpisao jednogodišnji ugovor, a kaštelanski klub je odabrao jer mu je, kako je naglasio, uvijek bila zanimljiva Hrvatska liga.

– A i destinacija sama, jer sam ja iz Budve, s mora, tako da vjerujem da će mi ovdje biti jako lijepo i prijatno. A s druge, sportske strane, čuo sam da je trener Rančić u Kaštelima vrhunski majstor što se tiče stvaranja, kao i vraćanja igrača u formu, a to je bilo presudno za moju odluku. Time se vraćam na pravu scenu evropske odbojke, u MEVZA ligu, Čelendž kup.., što je još jedan od razloga zašto sam došao u ovaj klub i nadam se da ću uživati u nadmetanju – rekao je Strugar za klupski sajt.

O prvim utiscima u Kaštelima i očekivanjima za novu sezonu, Strugar je rekao:

– Ekipa je izuzetno mlada i veoma talentovana, a uz pravi rad mislim da možemo ostvariti velike rezultate. Još je rano pričati, ali ovo je novi izazov za mene i nešto od čega očekujem samo najbolje, a to je da napadnemo titulu i hrvatski kup – dodao je Strugar.

Trener Ribole Ivan Rančić je naglasio kako je tražio takav tip dizača “koji igra jako brzo, odličan je u obrani i miran kad se odlučuje”, te da će tražiti od njega da bude vođa ovog tima.

– Siguran sam da će napredovati i igrati na velikom nivou, vjerujem u njega i našu ekipu – rekao je Rančić.

Strugar je dio prošle sezone proveo u ukrajinskoj Rešetilovki, koju je, međutim, morao da napusti krajem februara, nekoliko dana nakon agresije Rusije na Ukrajinu. Bijeg iz ratom zahvaćene zemlje Strugar je organizovao na spektakularan način, tako što je “pozajmio” klupski kombi i sa saigračem iz Bjelorusije se uputio ka granici sa Moldavijom, a nakon više od 700 pređenih kilometara ga je sačekao otac Vladimir, sa kojim je i prešao u Moldaviju, a kasnije nastavio povratak za Crnu Goru.

Strugar je karijeru počeo u OK Budva (ne ovom današnjem klubu istog imena), koju je osnovao njegov otac Vladimir-Bimbo Strugar, nekadašnji igrač, takođe tehničar, koji mu je i bio prvi trener.

Prije 12 godina je iz Budve otišao u Vojvodinu, u kojoj je igrao četiri sezone, prije nego što se preselio u Francusku, u Oranž. Nakon toga je igra za Tur (Francuska), Prjevidzu (Slovačka), Olimpiju Frenaru (Kipa), Etnikos (Grčka), Amrisliv (Švajcarska), Katam Arkadam (Iran) i Rešetilovku (Ukrajina)…

IZVOR: Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar