Raičević: Zadovoljne smo kako teku pripreme; Mehmedović: Veoma je važno što smo kompletne

Filip
Piše: Filip 274 pregleda Dodaj komentar
Foto: Savo Prelević

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nastavlja pripreme za Olimpijske igre, koje se narednog mjeseca održavaju u Tokiju.

“Lavice” su kompletne – ekipa je na okupu i pripreme teku po planu.

“Čast je vratiti se u reprezentaciju nakon toliko vremena, ali, prije svega, važni su veliki rad i odricanja. Mnogima od nas nije prvi put da se pripremamo za Olimpijske igre i znamo koliko je težak put. Zato i vjerujem da ćemo se spremiti na najbolji mogući način. Zadovoljne smo kako teku pripreme, prije svega što smo kompletne i vjerujem da ćemo ostati zdrave do početka Igara, jer dobro znamo da je svaki igrač važan. Nije nam ostalo još puno vremena, a željno iščekujemo prvi meč u Tokiju”, kazala je Milena Raičević.

Foto: zrkb.me

Rivali u grupi u Tokiju su Angola, Holandija, Norveška, Japan i Južna Koreja. Plasman u četvrtfinale izboriće četiri prvoplasirane selekcije.

“Sa prethodna dva nastupa na Igrama, nosimo dva potpuno različita iskustva. U Londonu je bilo fenomenalo i nikada nećemo zaboraviti 2012, ali Igre u Rio de Žaneiru treba da nam budu nauk za Tokio, prije svega da znamo što treba, a što ne treba da radimo. Trebamo da nađemo sredinu i od prvog dana, odnosno od prve utakmice, da krenemo maksimalno i podižemo formu, a onda je uspjeh zagarantovan”, poručila je Raičević.

Ekipu, kao i uvijek, krasi dobra atmosfera.

“Pripreme su uvijek teške, a prve dvije sedmice fizički su bile najteže, ali smo ih dobro odradile. Nijesam u to sumnjala, kao ni u dobru atmosferu. Pripreme teku dobro, ide onaj ljepši dio, sa više rukometa. Veoma je važno što smo kompletne, drago mi je što je to slučaj poslije duže vremena i da ima prostora da radimo i da se uvježbamo. Sve koje smo ovdje želimo da budemo dio tima za Tokio. Svaka se bori, ali je najvažnije da se radi kvalitetno, a najbolje će putovati u Tokio. Svi su navikli da dajemo maksimum na svakom takmičenju, što ćemo uraditi i na predstojećim Igrama. To nije upitno”, kazala je Majda Mehmedović.

Jedna je od najiskusnijih u ekipi.

“Drugačije je sada, na prethodnim Igrama sam bila mlada i neiskusna, sada sam uz Jovanku jedna od najiskusnijih igračica. Taj teret malo postoji, ali smo se kroz karijeru navikle na mnoge stvari koje prate sportistu. Imamo jaku grupu, a na Igrama su svi rivali zahtjevni. Idemo korak po korak, spremićemo se dobro. Generalno nam najteže padaju utakmice sa ekipama koje nijesu iz Evrope. Manje ih poznajemo, ali ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe i graditi formu”, poručila je Mehmedović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar