Ragbisti Crne Gore u nedjelju sparinguju Bosni i Hercegovini

sport
Piše: sport 579 pregleda Dodaj komentar
Ragbi

ragbiKombinovana ekipa igrača crnogorskih ragbi timova, nezvanična reprezentacija, odigraće u nedjelju prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Ovaj istorijski meč za mladi crnogorski ragbi biće odigran u Zenici na stadionu Kamberovića polje sa početkom u 14 časova.

U crnogorskoj ekspediciji pod nazivom „Rugby clubs MNE“ nalaze se 24 igrača, od čega 13 iz tivatskog Arsenala, sedam iz podgoričke Budućnosti i četiri iz tivatskog Krstaša.

Na spisku su Luka Lučić (Budućnost), Mićo Femić (Krstaš), Bojan Mizdalo (Arsenal), Nedeljko Savić (Arsenal), Aleksandar Žikica Milosavljević (Budućnost), Filip Maraš (Budućnost), Aleksandar Vojinović (Krstaš), Srđan Šarapa (Arsenal), Đordje Premović (Arsenal), Aleksandar Cicković (Arsenal), Mirko Pavlović (Arsenal), Janko Milović (Krstaš), Igor Adžaip (Arsenal), Rambo Tavana (Arsenal), Srđan Popović (Arsenal), Đorđe Zanata (Krstaš), Damjan Čelebić (Budućnost), Ivo Gnjec (Arsenal), Aleksandar Bulatović (Budućnost), Budimir Andrić (Budućnost), Damir Abdinović (Arsenal), Vedran Cortan (Budućnost), Peđa Baroš (Arsenal) i Novica Radojičić (Arsenal).

Meč će poslužiti kao priprema reprezentacije BiH za kvalifikacione utakmice za Evropski nacionalni kup sa Luksemburgom 13. i Finskom 20. aprila, a crnogorskom timu da po prvi put odmjeri snage na reprezentativnom novou.

Ragbi savez u Crnoj Gori još nije osnovan, jer je Budućnost zvanično potvrdu registracije dobila početkom marta, tako da ovaj tim ne može da nastupi kao zvanična reprezentacija.

Ragbi se u Crnoj Gori igra od početka 2011. godine kada je grupa zaposlenih u marini Porto Montenegro osnovala Arsenal.

Krstaš je formiran iste godine u septembru, a Budućnost je počela da se okuplja u proljeće prošle godine. Arsenal i Krstaš već su nastupali na regionalnim turnirima.

Na jazu je prošlog vikenda održan turnir domaćih klubova u olimpijskoj verzi ragbija takozvanoj sedmici, na kojem je prvo mjesto osvojio Arsenal.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar