Ragbisti četvrti na turniru “Beogradski pobjednik”

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 659 pregleda Dodaj komentar

287226Reprezentacija Crne Gore osvojila je 4. mjesto na međunarodnom turniru „Beogradski pobjednik”, koji je održan u ragbiju 7, novom olimpijskom sportu.

 

Ovo je bio bio prvi zvanični nastup crnogorske reprezentacije, koja je ostvarila skor od tri pobjede, jednog remija i dva poraza.

Prvu utakmicu u subotu igrali su sa reprezentacijom Srbije u kojoj su poveli sa 7:0, ali je mnogo iskusniji tim susjedne države, koji je i osvojio turnir, u nastavku preokrenuo na 15:7.

 

U drugom meču protiv ekipe Barbarian Serbia crnogorski tim slavio je sa 38:5, što je i prva zvanična pobjeda reprezentacije.

 

Prvak Bosne i Hercegovine Rudar je u trećem meču brzo poveo postigavši dva eseja, a umor i nervoza učinili su da konačan rezultat bude 37:0 za ekipu iz BiH.

 

Crnogorski nacionalni tim je u nedjelju u nastavku turnira pobjedio oslabljenu ekipu domaćina Pobednika sa 28:10.

 

Pobjednički niz Crne Gore nastavljen je i protiv Partizana, prvaka Srbije u ragbiju 7, koji je savladan rezultatom 12:7.

 

U posljednjem meču protiv Gladijatora iz Dervente (BiH) crnogorski tim je na poluvremenu gubio sa 0:12, da bi mnogo boljom igrom u nastavku uspio da izjednači 12:12.

 

Reprezentacija je sastavljena od igrača Budućnosti iz Podgorice, Arsenala iz Tivta i Krstaša iz Kotora.

 

Za prvi nastup crnogorske ragbi reprezentacije, selektori Nebojša Labović i Ivan Stojanović odlučili su se za sljedeći tim: Milan Aleksić, Srđan Popović, Damir Abdinović, Peđa Baroš, Đorđije Premović, Goran Vujović, Igor Adžaip, Toni Bošković, Đorđe Zanata, Aleksandar Bulatović, Petar Stanišić, Damjan Čelebić, Danilo Ćeranić i Boško Đikanović.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar