Ragbi: Crna Gora pobijedila Tursku

Ognjen
Piše: Ognjen 410 pregleda Dodaj komentar
Foto: Danilo Dado Pavlović

Crnogorska ragbi reprezentacija pobijedila je danas Tursku, na stadionu Topolica u Baru sa rezultatom 26:24 (20:3), u Kupu evropskih nacija – Konferencija 2.

Crnogorski ragbisti, popularni “vukovi”, snažno su krenuli i od samog početka meča preuzeli inicijativu. U osmoj minuti sudija je svirao kaznu za tursku ekipu, a u šutu za tri poena bio je uspješan Srđan Popović.

Minut kasnije kazna je dosuđena domaćoj ekipi, koju gosti koriste da izjednače na 3:3. Uslijedilo je dvadesetak minuta ujednačene igre, a Crna Gora je pokazala veoma dobro u odbrani svog dijela terena.

U 27. minuti dosuđena je nova kazna za goste a u šutu je bio precizan Novica Raonić za vođstvo od 6:3.

Dva minuta kasnije Dušan Vučićević je napravio sjajan prodor kroz tursku odbranu i postigao esej (pet poena), a Popović je bio uspješan u šutu za pretvaranje, nakon čega Crna Gora došla u vođstvo od 13:3. Na samom kraju prvog posluvremena Vučićević je ponovo bio uspješan u prodoru uz ovacije oko 200 gledalaca. Popović je pogodio pretvaranje, pa je domaća ekipa na pauzu otišla sa vođstvom od 20:3.

U drugom poluvremenu došlo do preokreta i gosti su preuzeli inicijativu, a došlo je i do povrede nekoliko domaćih igrača.

U 60. minuti gosti su postigli esej i pretvaranje čime su smanjili rezultat na 20:10. Pet minuta kasnije sudija im je dosudio novu kaznu, a uspješnim šutom razliku je povećao Popović na 23:10.

Međutim, gosti su odmah postigli još jedan esej i pretvaranje za 23:17. Sudija je ponovo dosudio kaznu turiskim igračima, a Popović je uspješno pogodio prostor imeđu dvije stative za 26:17.

Osam minuta prije kraja meča gosti su postigli novi esej i pretvaranja čime su razliku smanjili na svega dva poena 26:24. Uslijedila je velika borba za svaki metar terena do kraja meča, a domaći tim je ipak uspio da sačuva predbost.

Ovom pobjedom Crna Gora je sezonu završila na trećem mjestu u grupi sa pet bodova, dok Srbija ima 15, Bosna i Hercegovina 8 i Turska 1 bod. Evropska ragbi federacija u junu bi trebala da donese odluku o novoj formi takmičenja.

Prije početka meča ambasadorka Velike Britanije uručila je novu ragbi opremu crnogorskoj reprezentaciji, čime je nastavljena dobra saradnja između Ragbi saveza Crne Gore i diplomatskog predstavništva države kolijevke ragbija.

Utakmicu je na stadionu pratilo oko 200 gledalaca, a među njima su bila i dva ministra sporta Vasilije Lalošević i unutrašnjih poslova Filip Adžić, kao i predstavnici Britanske i Tusrke ambasade.

IZVOR: Vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar