Radunović uzeo i Kup Španije

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 990 pregleda Dodaj komentar

Balša Radunović je osvojio trećii trofej sa španskim Teruelom – nakon što je u novembru odbranio pehar u španskom Superkupu, primač servisa naše odbojkaške reprezentacije se domogao i trofeja u Kupu Španije (Kup kralja).

Na finalnom turniru u Soriji, Teruel je u prvo u polufinalu porazio Ibicu 3:1, dok je u finalu bio bolji od Almerije, sa maksimalnih 3:0 (25:20, 25:20, 25:21).

Teruel je, tako, došao do petog pehara u ovom takmičenju, prvog nakon 2015. godine.

“Ovo je za nas vrlo značajan trofej, drugi u sezoni. Pribojavali smo se kako će sve proći, jer smo imali dosta povreda, koje su se desile pred kup, ali na kraju je prošlo sve u najboljem redu. Iako je bilo 3:0, nije nimalo bila laka, već je bila teška utakmica, sa puno inteziteta”, kazao je za “Vijesti” Radunović, koji je u finalu uknjižio 11 poena.

Radunović je prošlog ljeta produžio ugovor sa Teruelom, u kojem, osim matične Budvanske rivijere, prvi put igra dvije sezone u jednom istom klubu. Sa Teruelom će pokušati da se domogne i šampionske titule, šeste u klupskoj istoriji, ali koju ovaj klub nije osvojio od 2014. godine…

“Sad rasterećeno ulazimo u borbu za treći trofej i svi želimo da osvojimo i ligu, jer bi to bilo prvi put da Teruel osvoji sva tri trofeja u jednoj sezoni. Mislim da imamo dovoljno kvalitetnu ekipu da to postignemo”, dodao je Radunović, koji je prije Teruela, a nakon Budvanske rivijere, proveo dvije sezone u Italiji, u Segrateu (A2 liga) i Raveni (A1), zatim je igrao u Grčkoj (Panaksaiki, AEK), Bahreinu (Darkulaib) i Iranu (Samen al Hojaj Mashhad).

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar