Radulović: Želimo dva finala i napredak igrača

Odbojkaši Budućnost voleja u pogonu su od sredine avgusta, kada su počeli sa kondicionim pripremama, a od kraja prošlog mjeseca rade sa loptom u dvorani. Izabranici Balše Radulovića (ljetos se vratio na klupu „plavih“ nakon sezone u inostranstvu, u Saudijskoj Arabiji) su sinoć u Budvi protiv šampiona odigrali i prvu kontrolnu utakmicu (izgubili meč 3:0 – 28:26, 25:19, 25:21, a onda dobili dodatni četvrti set 15:8). Krajem mjeseca će igrati još jedan meč sa Budvom…

“Nama posebno znače te prijateljske utakmice, ali i njima s obzirom na to da se pripremaju za evropske mečeve protiv Mladosti iz Zagreba. Za vikend u Nikšiću učestvujemo na Memorijalu „Miodrag Skale Gvozdenović“, gdje ćemo imati još dvije utakmice, i dogovorili smo da odigramo barem jednu kontrolnu utakmicu sa Jedinstvom. Kao svake godine, gledaćemo da odigramo i koju utakmicu sa nekom ekipom iz Albanije”, kaže za Pobjedu Balša Radulović.

Trener Podgoričana je zadovoljan radom i zalaganjem igrača na treninzima.

“Kao što sam i očekivao, ekipa je slabijeg potencijala nego proteklih godina, nakon odlaska prošle godine Pavićevića, a ovog ljeta i Peruničića. Ali, momci su izuzetno vrijedni i radni, izuzetno sam zadovoljan njihovim odnosom prema treningu i obavezama”, dodaje Radulović.

Budućnost je ljetos ostala bez dvojice reprezentativaca – Nemanje Peruničića i srednjeg blokera Luke Babića (blizu je inostranog angažmana), dok je mladi tehničar Relja Nikčević odlučio da završi sa odbojkaškom karijerom, koju je tek započeo, i posveti se školi. Za sada je stigao samo primač Stefan Radević iz Mornara. Zbog toga će Budućnost u narednom periodu morati da traži tehničara i srednjeg blokera, kako bi pojačala konkurenciju, ali i rad na treninzima, jer na poziciji tehničara za sada ima samo reprezentativca Danila Dubaka, te srednje blokere Bojana Radovića i novopečenog reprezentativca Matiju Ćinćura.

“Tu nam nedostaju igrači, jer ne možemo da iznesemo sezonu sa jednim tehničarem i dva srednjaka. Mi smo se u načelu dogovorili sa Babićem da ostane kod nas ako ne nađe inostrani angažman, iako je blizu da ga realizuje. Početkom sljedeće nedjelje treba da dođe jedan klinac iz Ljubinja, koji igra na poziciji srednjeg blokera, biće na probi nedjelju dana i vidjećemo da li zadovoljava naše potrebe, kako bismo ga angažovali. Što se tehničara tiče, bilo je pregovora sa Rastkom Milenkovićem iz Mediterana, išlo je to u nekom pozitivnom smjeru, ali je na kraju, ipak, odlučio da ide u Budvu. Pošto u Crnoj Gori nema slobodnih tehničara koji zadovoljavaju naše potrebe, moraćemo da probamo da angažujemo nekog mladog igrača iz okruženja, jer mi pravimo priču sa mladim i perspektivnim igračima.”

U Budućnostti su svjesni da je Budva favorit za osvajanje oba trofeja.

“Mi želimo da igramo finala prvenstva i Kupa. Vjerujem da imamo kvalitet za to, a ako nam se ukaže šansa za nešto više, svakako ćemo je iskoristiti. Nama je cilj da igrači individualno napreduju i da nastavimo ono što smo radili prethodnih godina, a to je da „izbacujemo“ igrače koji će u budućnosti da budu okosnica seniorske reprezentacije. Na prethodnom EP je u reprezentaciji bilo pet igrača koji su produkt naše škole ili su prošli kroz nju, a to su Zvicer, Peruničić, Pavićević, Dubak i Ćinćur. Nažalost, ne možemo nikako da uklopimo da sve njih zadržimo kod nas i da napravimo dobru priču u jednoj godini, da budemo konkurentni Budvi”, zaključio je Radulović.

Jovović novi kapiten

Korektor Đorđe Jovović je novi kapiten Budućnost voleja, naslijediće  dugogodišnjeg kapitena Bojana Radovića.

“Svojim odnosom prema obavezama u prethodnoj sezoni i kroz reprezentativne selekcije, gdje se dokazao na juniorskom Balkanskom prvenstvu, kada je bio najbolji korektor, pokazao je da ima kapacitet da iznese taj teret na pravi način. Takođe, to će mu biti motiv više da pruži što bolje partije i što bolje trenira. Upravo je on jedan od mnogih za koje se nadamo da će u budućnosti ići stopama Pavićevića, Zvicera, Peruničića i ostalih, da bude dio seniorske reprezentacije”, rekao je Balša Radulović.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button