Radulović: Nemamo rezultatski imperativ, ali neće nam nedostajati motivacije

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 216 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Nakon odličnih rezultata u junskom ciklusu pred fudbalskom reprezentacijom Crne Gore su mečevi odluke u Ligi nacija.

“Hrabri sokoli” 23. septembra (20.45), na “Bilinom polju” u Zenici gostuju Bosni i Hercegovini (BiH), dok tri dana kasnije u Podgorici (20.45) igraju sa Finskom. Naša selekcija je druga na tabeli sa bodom manje od BiH, te tri boda više od Finske, a četiri od Rumunije.

Selektor reprezentacije Miodrag Radulović poručuje da ekipa nema imperativ, ali da sa velikim samopouzdanjem i optimizmom dočekuje naredne utakmice. Cilj je, smatra Radulović, ostvaren, ali će “hrabri sokoli” do kraja odigrati za što bolji plasman i pokušati da se plasiraju u A diviziju.

“Nakon junskih utakmica, dobrih igara i ostvarenih rezultata sa velikim samopuzdanjem i optimizmom dočekujemo posljednja dva meča u UEFA Ligi nacija. Nadam se da ćemo ponoviti igre prikazane u mečevima odigranim tokom juna, pogotovo iz duela sa Rumunijom, i ukoliko uspijemo u toj namjeri siguran sam da pozitivan rezultat naće izostati. Cilj koji smo zacrtali pred početak ovog izdanja UEFA Lige nacija je umnogome ostvaren i uoči predstojećih mečeva nemamo rezultatski imperativ. Svakako da igramo za bodove, za pobjede i što bolji plasman koji će pozvana grupa igrača, siguran sam, biti spremna da ostvari”, rekao je selektor Radulović.

U junskom ciklusu Crna Gora je u Podgorici remizirala sa BiH (1:1), dok je u Helsinkiju izgubila od Finske (2:0).

“Znamo kvalitete protivnika, igrali smo sa njima po jedan meč u ovom ciklusu i dobro smo analizirali njihove igre tokom dosadašnjeg dijela takmičenja. Vjerujem da nema velikog prostora za iznenađenja u taktičkom smislu, ni sa jedne ni sa druge strane, jer se svi rivali u grupi jako dobro poznaju. Prevagu u predstojećim mečevima donijeće motivacija igrača koji se nađu na terenu. Siguran sam da u našim redovima neće nedostajati motivacije da se takmičarski ciklus u UEFA Ligi nacija završi na što ljepši način”, zaključio je selektor Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar