Radulović: Bio bih najsrećniji na svijetu da izborimo Mundijal

Redakcija
Piše: Redakcija 67 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Misiju u ulozi selektora Crne Gore Miodrag Radulović započinje sa snovima o plasmanu na Mundijal u Kataru, ali i sa razmišljanjem da ekipu priprema od utakmice do utakmice.

Pred start novog takmičarskog ciklusa, ,,hrabri sokoli“ su se danas okupili u hotelu Podgorica, a kompletiraće se dan uoči prvog meča u Rigi – 24. marta.

Letonija, pa Gibraltar i Norveška pod Goricom (27. i 30. mart) – to je put kojim naš najbolji nacionalni tim kreće u borbu za odlazak na najveću planetarnu smotru fudbala.

Iskusni stručnjak je tokom karijere radio velike stvari, a jedna od najvećih je činjenica da je Liban odveo na prvenstvo Azije.

Može li da priredi čudo sa Crnom Gorom?

– Bio bih najsrećniji čovjek na svijetu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Ali, idemo korak po korak. Imamo tri utakmice za sedam dana u martovskom terminu, a fokus je na prvu sljedeću. To je duel sa Letonijom u Rigi. Imamo jako malo vremena za rad, svega par treninga, a to znači da ćemo morati više da pričamo. Momci koje sam pozvao dolaze iz velikih klubova i ozbiljnih liga. Sa nekima se znam iz mlađih selekcija i vjerujem da će bez problema prihvatiti način na koji želim da igramo. Za svaki uspjeh bitan je start, a ja se nadam da ćemo mi dobro startovati u kvalifikacijama. Glavni cilj je da budemo bolji nego u prošlim kvalifikacijama kada nijesmo imali nijednu pobjedu – rekao je Radulović na brifingu.

Što podrazumijevate pod dobrim početkom?

– Cilj je da pobijedimo u sva tri meča, ali opet kažem – prvo fokus na Letoniju. Skautirali smo ih, riječ je nezgodnoj ekipi, koja gaji ostrvski stil fudbala – sa dosta trčanja i duela. Pribojavam se malo terena i hladnog vremena u Rigi, ali trudićemo se da pronađemo dobitnu formulu. Skautirali smo rivala do tančina i spremili smo se u skladu sa tim – poručio je Radulović.

Poslije duže vremena, svi fudbaleri sa spiska odazvaće se pozivu.

I što je važno – uglavnom svi dolaze u odličnoj formi.

– To je dobra okolnost. Znamo koliko je ranije bilo problema sa povredama, ali vjerujem da nas to neće pratiti tokom ovih kvalifikacija. Pratili smo sve igrače i smatram da sam se u ovom trenutku odlučio za ono najbolje što ima Crna Gora – kazao je Radulović.

Dilema je bila da li će Stevan Jovetić biti na raspolaganju, budući na informacije iz Francuske da su tamošnji klubovi zabranili strancima da igraju van država iz Evropske unije.

Srećom – kapiten će biti u timu za sva tri martovska duela.

– Ne treba govoriti o tome koliko nam znači Jovetić. Mnogo je važno to što ćemo ga imati za sve mečeve. Moramo da vodimo računa i o nekim drugim stvarima, a to je da će trebati rotacije jer igramo tri meča u sedam dana. Vidjećemo kakva je situacija sa Savićem, ali nadam se da će biti sve u redu – kaže Radulović.

Crna Gora će prvi trening odraditi na kampu FSCG, a očekuje se dolazak 18 igrača.

Savić, Marušić, Simić, Saveljić i Jovetić će se priključiti reprezentaciji u Rigi.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar