Radović: Najtežim gostovanjem otvaramo kvalifikacije

Ognjen
Piše: Ognjen 191 pregleda Dodaj komentar
Foto: Fiba.basketball

Crnogorska košarkaška reprezentacija danas preko Beča i Štutgarta putuje za Ludvigsburg. Nakon jutarnjeg treninga u ,,Bemax areni”, izabranici Boška Radovića spakovali su kofere za Njemačku, a sjutra će u MHP Areni odraditi dva treninga uoči duela sa svjetskim prvakom, koji se igra u četvrtak od 19.30 časova.

U ponedjeljak veče timu se priključio i član Mursije Nemanja Radović, koji će imati posebnu ulogu u podmlađenoj selekciji.

-Odmah nakon obaveza u svojim klubovima, gdje smo svi imali utakmice Kupa, bez pauze stigli smo i priključili se reprezentaciji. Sigurno da nije lako, ali generalno je to nešto na šta smo navikli kada su u pitanju kvalifikacije – istakao je Nemanja Radović, crnogorski reprezentativac.

Crna Gora novi ciklus kreće na najtežem gostovanju – naši reprezentativci igraju protiv Njemačke prvog favorita grupe, a već u nedjelju u Podgoricu stiže Švedska.

-Kvalifikacije kreću najtežim gostovanjem. Dovoljno je reći da je Njemačka aktuelni svjetski prvak. Ne treba mnogo trošiti riječi o njihovim kvalitetima. Svjesni smo da nas čeka teška i komplikovana utakmica, ali nastojaćemo da ostavimo što bolji utisak – dodao je Radović.

Iako je sada Njemačka samo u mislima, Radović je svjestan da će tri dana kasnije meč protiv Švedske imati posebnu težinu.

-Sigurno da ćemo u Podgorici morati da uđemo jako, koncentrisano i tvrdo, jer nam u toj utakmici treba pobjeda. Iako tri selekcije prolaze dalje, neće biti lako, jer je ovo veoma zahtjevna grupa, tako da moramo biti oprezni. Svi igraju košarku, posebno danas je to nezhvalno prognozirati, jer se nikad ne zna sa kakvim će sastavima nastupiti reprezentacije, ali treba ići od utakmice do utakmice. Naš primarni cilj svakako mora biti pobjeda u Podgorici protiv Švedske – jasan je Radović.

Nemanja Radović već godinama unazad ima status legende u Mursiji, a na utakmici protiv Granade prije osam dana postao je najbolji strelac u istoriji kluba. Mursija je slavila sa 91:78, a Radović je utakmicu završio sa šest poena i na prvom mjestu najboljih strijelaca u istoriji kluba prestigao Ralfa Mekpirsona. Radović je trenutno na koti od 2.084 poena, Mekpirson je ostao na dva poena manje. Radović je u Mursiju stigao prije deset godina. Ostao je do 2017. godine, a onda se ponovo vratio 2020. godine. Aktuelni ugovor mu ističe 2025. godine.

-U dobroj sam formi, Mursija je u dobrom nizu utakmica, na to se nadovezala moja dobra forma i sa dosta optimizma očekujem i nastupe u reprezentaciji. Volim da igram za Crnu Goru, da odigram ove utakmice kako treba i da pomognem koliko god budem mogao – zaključio je Radović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar