Radončić: Dugo se nisam ljepše osjećao, Mundobasket kruna ove generacije

Vladan
Piše: Vladan 349 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Još dva dana do Mundobasketa broj dva za Crnu Goru… Planeta će narednih dana da “vibrira” u ritmu košarke, a naša selekcija će u Manili pokušati da još jednom pomjeri granice istorije i da se iz drugog pokušaja plasira u drugu fazu Svjetskog prvenstva.

“Kao sportisti zaista imamo veliku privilegiju i čast da živimo još jedno Svjetsko prvenstvo i budemo dio svega, jer za nekoga ko je od malih nogu sanjao o Mundobasketu nema ništa ljepše. Veoma sam srećan i dugo se ljepše nisam osjećao”, poručio je sa Filipina Dino Radončić.

A novu Mundobasket priču momci Boška Radovića otvaraju protiv Meksika u petak od 10.45h po našem vremenu.

“Radi se o prvom meču i mislim da ne treba da nas slomi pritisak, treba samo da radimo kao do sada, da uživamo znajući šta je potrebno za trijumf”, dodao je za KSCG Radončić.

Pritisak, svakako, ne bi trebalo da predstavalja problem.

“Znamo da igramo utakmice koje su pod pritiskom, čak i više volim takve. U svakom slučaju mislim da nas očekuje dobro prvenstvo, da smo sve zaslužili i da će ovaj Mundobasket biti kruna ovih posljednjih dobrih godina i ove generacije”, jasan je Radončić.

Meksiko je daleko od top klase, ali…

“Čeka nas tvrda ekipa, koja nam sigurno neće olakšati posao, ali mislim da smo kvalitetniji i ako budemo pratili plan koji je stručni štab već pomenuo mislim da neće biti problema”, dodao je Radončić.

U posljednjoj pripremnoj utakmici Crna Gora je savladala jednog od domaćina Mundobasketa – selekciju Filipina.

“Sigurno da je Meksiko sličan Filipinima. Mislim da smo kvalitetno znatno bolji, tako da to moramo i da pokažemo. Ne smijemo da ulazimo u njihovu igru, vjerujem da ćemo dobiti utakmicu ako ih postavimo na naš sistem”, zaključio je Radončić.

Osim sa Meksikom, Crnu Goru na Mundobasketu očekuju i dueli sa Egiptom 27. avgusta i Litvanijom 29.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar