Radomir Đalović prešao u Šangaj Šenksin

Vladan
Piše: Vladan 788 pregleda Dodaj komentar

radomir djalovicRadomir Đalović ostaje u Aziji, ali mijenja zemlju i šampionat – novi klub bivšeg crnogorskog reprezentativca je Šangaj Šenksin, tim koji je prošlu sezonu završio na 7. mjestu najjače lige Kine.

 

Đalović, koji ima 31 godinu, od 2012. godine je nosio dres iranskog Sepahana, gdje ga je trenirao bivši crnogorski selektor Zlatko Kranjčar.

 

Ostalo mi je još dva mjeseca ugovora sa Sepahanom, stigla je ponuda iz Kine i odlučio sam da je prihvatim. Biće to novo i veliko iskustvo u mojoj karijeri. Bilo mi je super u Sepahanu, s Cicom posebno, imali smo i velike uspjehe, osvojili Kup i bili drugi u prvenstvu“, kaže Đalović.

 

Bivši fudbaler Arminije Bilefeld, Kajserispora, Rapida iz Bukurešta, Rijeke i Amkara je drugi crnogorski fudbaler, drugi napadač, koji će se oprobati u Kini. Dres Điangsu Saintija, 13-plasiranog tima na tabeli u prošloj sezoni, prije dva mjeseca je obukao Dejan Damjanović.

 

Potpisao sam ugovor na godinu plus godinu. Imao sam i ponudu sa Tajlanda, ali sam izabrao Kinu. Transfer su realizovali moj brat Šćepan i Dejan Vukadinović“, kaže Đalović.

 

Sve više novca ulaže se u kineski fudbal. Najdrastičniji primjer je aktuelni šampion Gvangžu Evergrande, čiji trener Marćelo Lipi zarađuje više od 10 miliona eura po sezoni.

 

Kina je jedna od fudbalskih destinacija budućnosti, a mjesta očigledno ima i za crnogorske fudbalere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar