Radičević: Kad igramo jedna za drugu, onda nema problema

Jovanka Radičević smatra da je meč protiv Južne Koreje pokazao da Crna Gora raste.

Pravi odgovor je stigao nakon neuspjeha protiv Japana i Norveške.

“Najbitnije da smo posije dva poraza ustale i onako ranjene ostvarile pobjedu. Ima tu prostora za napredak. Najvažnije je da smo pobijedile. Sad bih pristala da cijelo vrijeme bude ovako, da se mučimo, ali da na kraju pobjeđujemo, jer je to najvažnije. Nije bilo lako podići se nakon dva poraza, ali pokazale smo da kad izgledamo najranjivije, da možemo da skupimo snagu i da odigramo. Puno je bilo dobrih, ali i loših stvari, ali najvažnije je da kao ekipa rastemo”, kazala je Radičević.

Naše su imale veliku prednost u finišu, ali su je ispustile, pa još nijesu teoretski osigurale četvrtfinale.

“Zato mi je žao što smo ispustile tu gol razliku koju smo imali, da ne zavisimo ni od koga. Mi imamo mogućnost da se borimo protiv Holandije i da same sve riješimo, vjerujem da imamo šansu. Tu ćemo pokazati da želimo da pobijedimo”.

Holanđanke igraju odličan turnir.

“Imaju zaista tim, igraju jako dobro, a mi nikako da se sretnemo sa njima. Puno bolje nam leže evropske ekipe. Najvažnije je da smo poslije dva poraza se podigle i pokazale da možemo, nijesmo mi zaboravile da igramo, ali prosto naiđe neka nervoza, neki stres, koji unesemo sebi.”

Jovanka ističe da raste prava hemija.

“Imali smo kontrolu, ali smo imale nervozu, stres. Na tome moramo da proradimo. Tim je iznad svega i jednostavno moramo da dišemo kao tim i da igramo jedna za drugu i kad je tako nema problema. Znam koliko smo ovo čekale, pet godina velikih odricanja”.

Izvor
CDM

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button