Radičević: Crnu Goru volim najviše na svijetu i to mi niko ne može oduzeti!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.2k pregleda Dodaj komentar
foto: Aniko Kovacs - IHF

Gost današnje Drugačije radio veze bila je Jovanka Radičević, kapiten crnogorske ženske rukometne reprezentacije koja se plasirala na Olimpijske igre.
Jovanka je kazala da je bez obzira na iskustvo i godine igranja u rukometu, uoči kvalifikacionog turnira za OI imala neki poseban adrenalin, i da noćima nije mogla da spava, jer je želja za plasmanom u Tokio bila ogromna.

“Još uvijek nijesmo svjesne onoga što smo uradile, ali bićemo onog momenta kada se zastava Crne Gore zaviori u Tokiju. Moramo svi u Crnoj Gori biti svjesni šta znači za našu državu naći se na Olimpijskim igrama. Mi ćemo biti jedina selekcija sa prostora bivše Jugoslavije koja i u muškom i u ženskom rukometu”, poručila je Radičević u razgovoru za emisiju Drugačija radio veze i otkrila neke zanimljivosti koje su ih pratile tokom ovog kvalifikacionog turnira u Podgorici.

Najveća smotra sportista proći će bez jedne od najboljih rukometašica svijeta, Krstine Neaugu. Nekadašnja članica Budućnosti sa Rumunijom nije uspjela da se domogne Tokija u odlučujućem duelu sa Crnom Gorom.

“Neagu se samo pripremala za ovaj turnir. Pred početak turnira su tako samouvjereno ušle u hotel i bukvalno nam poručile da moraju da prođu. To mi je iskreno, malo zasmetalo, jer su se ponašale kao da ne treba da igraju sa nama. Ja imam priajteljice i u selekciji Norveške, igrala sam sa Lunde, i one su imale isto takvo ponašanje. Čak su tražile i prostoriju za slavlje. To govori da nas nijesu poštovale ni shvatale ozbiljno. Morate da respektujete sve reprezentacije.” priča kapitenka “lavica”.

U tom posljednjem duelu sa Rumunijom, lavicama je odgovarao i poraz od pet golova, a u nekim kombinacijama bez Tokija je mogla da ostane Norveška. Naša kapitenka je, međutim, kategorična:

“Stvarno nijesmo razmišljale o bilo kakvim kalkulacijama.”

Jovanka je istakla da ništa ne može da izazove toliku emociju kao kada izadjete na teren i čujete svoju himnu, pjevate svoju himnu, kada igrate za svoj grb, za svoju zemlju…

“Da bi ekipa dobro funkcionisala na terenu mnogo je bitno kako funkcioniše van terena. Mi godinama pokazujemo da je ta energija u našoj reprezentaciji jako bitna. “

Niko nije vjerovao da Norveška može da se pobijedi, sem njih samih, iskrena je Jovanka.

“Ako je ko igrao sa njima to smo mi. Moj osjećaj pred duel sa njima je bio kao 2012. godine u Beogradu, da smo igrali dva dana ne bi mogle da nas pobijede. Ja nikada nijesam vidjela da se tokom zagrijavanja igračice Norveške toliko bodre glasno kao sada, što znači da su osjetile kakvom smo energijom zračile od samog ulaska u hotel. Samo mi je žao što nijesmo imali tu mogućnost da zaigramo pred punom dvoranom.”

Za kraj intervjua, Jovanka se osvrnula na neprimjerene komentare upućene Itani Grbić zbog njene izjavu “Ne damo na grb, ne damo na našu Crnu Goru”.

“Mi se bavimo rukometom na najljepši mogući način, prezentujemo svoju zemlju. Najbolji smo ambasadori zemlje. Ne bih davala na značaju takvim porukama. Žao mi je što se kod nas svaki uspjeh veže za politiku. Smatram da svaka od nas dostojanstveno brani boje svoje zemlje. I u Tokiju i na bilo kojem drugom takmičenju, Crna Gora će biti predstavljena u najboljem mogućem svijetlu. Ja sam sportista koji živi u nekom poremećenom vremenu. Da više širimo ljubav, volimo svoju porodicu, svoju zemlju, do ovakvih stvari ne bi dolazilo. Mi igramo iz ljubavi za svoju zemlju i dokle god mogu igraću za svoju zemlju. Crnu Goru volim najviše na svijetu i to mi niko ne može oduzeti”, poentirala je na kraju Jovanka.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar