Radičević: Bez velike euforije i panike

Vladan
Piše: Vladan 903 pregleda Dodaj komentar

jovanka radicevicJoš dva  dana do početka Svjetskog prvenstva za rukometašice, gdje Crna Gora želi da se domogne jedine medalje koja joj nedostaje. Kao aktuelni prvak Evrope, olimpijski vicešampion, Crna Gora je jedan od glavnih kandidata za najviši plasman, za jednu od medalja.

 
U razgovoru za zvanični sajt Svjetskog prvenstva, serbia2013.com, desno krilo naše selekcije Jovanka Radičević govorila je o predstojećem turniru u Srbiji.

 
Vraćate se na mjesto uspjeha, u Beograd, gdje ste prošlog decembra osvojili evropsko zlato. Kakva osjećanja budi podsjećanje na uspjeh iz “Kombank Arene”?

 
Svakako da budi fenomenalna osjećanja, kada znate da se vraćate u halu gde ste osvojili Evropsko prvenstvo. To je bio jedan poseban doživljaj u mojoj karijeri. Vraćamo se kao evropske šampionke u Beograd, a pruža nam se mogućnost da na istom mjestu napravimo još jedan veliki uspjeh”.

 
Da li je reprezentacija Crne Gore ovog decembra kvalitetnija od one koja je ponijela evropsku krunu prije godinu dana?

 
Godinu dana smo zrelije i iskusnije što je jako bitno za ovo takmičenje. Radili smo jako naporno,a sada slažemo kockice. Atmosfera je odlična. Imamo istu tu energiju kao prije Olimpijskih Igara i EURO 2012. Ulazimo u sve bez velike euforije i panike. Imamo svoj put kojim idemo i toga se držimo”.

 
Mnogi će željeti da vam se revanširaju za poraze u Londonu i Srbiji u prethodnih godinu i po dana

 
Kao što svi žele da se revanširaju, tako i mi želimo sve da pobijedimo. To je jasno. Ne razmišljamo o medalji, već samo o prvom protivniku, a to je Koreja. Poslije Koreje čeka nas neko drugi. Samo to nam je u glavi”.

 
Kakva vas iskušenja čekaju u grupi A, gdje pored Crne Gore u Beogradu nastupaju i Francuska, Holandija, Koreja, Kongo i Dominikanska Republika?

 
Svakako da će meč sa Korejom biti najteži, jer je prvi. Uvijek su mečevi na otvaranju najteži na fizičkom i psihičkom planu, a povrh svega i sama činjenica da Koreja ima drugačiji stil igre od evropskog, govori u prilog tome da neće biti lako. Dobro smo se spremili. Tu su i Holandija, odnosno, Francuska. Biće mnogo teško osvojiti prvo mjesto u grupi”.

 
Koga biste voljeli u ukrštanju sa grupom B iz Niša?

 
Meni je potpuno svejedno ko će tamo biti prvi, drugi ili treći. Tu nema pravila. Daću vam i jedan primjer. Na OI u Londonu smo grupu završili kao četvrti, a u četvrfinalu smo eliminisali Francusku, koja je bila prva u drugoj grupi. Francuska je do tog momenta bila najbolja selekcija na turniru i šta se desilo? Pobijedile smo ih, a one su morale kući. Nema veze ko kako završi u grupi, poslije idu eliminacije i to je jedino bitno. Nemate pravo na grešku i loš dan. Morate biti maksimalno spremni za duele odluke od prvog do posljednjeg minuta. Jedna utakmica odlučuje o sudbini, tako da se ne bavim potencijalnim rivalima. Ko god došao, dobrodošao. Mi ćemo se jednako spremati za svakoga.”

 
Prošle godine Crna Gora je imala veliki broj svojih navijača. Kakvu podršku sada očekujete?

 


Očekujem veliku podršku sa tribina. Navijači su nam potrebni. Oni znaju da nam daju vjetar u leđa, tako da očekujem da budu sa nama od početka do kraja.”

 
Ko će stajati na pobjedničkom postolju 22. decembra?

 
Biće teško i neizvjesno prvenstvo. Obično se na Svjetskim prvenstvima javljaju iznenađenja. ali jedno znam. Ko god da bude igrao protiv nas, neće mu biti lako”, samouvjereno završava Jovanka Radičević.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar