Racković objavio spisak

sport
Piše: sport 80 pregleda Dodaj komentar

odbojkaska reprezentacija crne gore zeneSelektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Vladimir Racković objavio je danas širi spisak odbojkašica za predstojeći kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo u Italiji 2014 godine.

 

Racković je pozvao 21 odbojkašicu.

 

Na spisku su:

 

tehničari – Evgenija Milivojević (Luka Bar), Marija Đonović (Morača) i Marija Bojović (Budućnost Zetatrans)

 

primači – Tatjana Bokan (Mulhouse, FRA), Ksenija Ivanović (VC Wiesbaden, GER), Dragana Peruničić (Budućnost Zetatrans), Jelena Cvijović (Dinamo Azotara, SRB), Milana Rovčanin (Budućnost Zetatrans), Danijela Džaković (Rudar) i Tamara Kovačević (Luka Bar)

 

srednji blokeri – Ana Otašević (Power cats Dudingen, SUI), Jelena Rosić (Luka Bar), Tijana Jakić (Morača), Marija Sandić (Primaria Blaj, ROM) i Marija Milović (Luka Bar)

 

korektori – Neda Vujadinović (Budućnost Zetatrans), Nikoleta Perović (Luka Bar) i Jelena Šofranac (bez kluba)

 

libera – Ana Raičević (Budućnost Zetatrans), Danijela Đukić (Budućnost Zetatrans) i Dragana Vulević (Morača).

 

Okupljanje reprezentativki zakano je za 9. maj u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore, nakon čega će se preseliti u Herceg Novi na pripreme.

 

Crnogorska reprezentacija od 23. do 26. maja biće domaćin prve runde kvalifikacija, a rivali u Herceg Novom biće joj Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Makedonija. Pobjednici svih grupa plasiraće se u treću rundu koja je na programu od 2. do 4. januara 2014. godine i igra se pet turnira sa po četiri reprezentacije.

 

Drugoplasirane selekcije iz svih šest grupa prve runde (A-F) igraće od 2. do 6. oktobra 2013. godine u drugoj rundi jedan turnir sa kojeg će kvalifikacije nastaviti po tri najbolje plasirane ekipe.

 

Na završnim turnirima Evropa će imati devet mjesta u ženskoj konkurenciji, pa će se pored domaćina Italije i finalista Evropskih prvenstava 2013. godine plasirati i pobjednici grupa treće runde kvalifikacija te najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar