Put vaterpolo oporavka: Program “Olimpijske nade”

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 911 pregleda Dodaj komentar

water-polo-ballJačanje podmladaka u crnogorskim vaterpolo klubovima i hrvatskom Jugu, kao i jačanje kapaciteta stručnih štabova i uprava cilj je projekta pod nazivom Olimpijske nade, saopšteno je na njegovom predstavljanju.

 

Navodi se da je projekat, koji zajednički realizuju hercegnovski Jadran, kotorski klubovi Primorac i Kataro, kao i hrvatski Jug i Dubrovačka razvojna agencija (DURA), namijenjen najmlađim kategorijama klubova iz Crne Gore i Hrvatske.

 

Predviđeno je da projektom bude obuhvaćen rad sa preko 350 djece, uzrasta od deset do 15 godina.

 

“Ukupna vrijednost projekta, koji će trajati 12 mjeseci iznosi 143,547 EUR. U okviru projekta biće realizovan prvi vaterpolo kamp za djecu i mlade, koji će od 13. do 17. juna biti održan u Herceg Novom”, navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

 

Najavljeno je da će kamp okupiti 125 učesnika iz klubova koji učestvuju u projektu.  Saopšteno je da će u sklopu projekta biti organizovana dva trodnevna seminara za članove stručnih štabova i uprave vaterpolo klubova na teme značajne za uspješan rad trenera i menadžera.

 

“Realizacijom projekta biće obezbijeđena nabavka opreme neopodne za rad klubova u vidu lopti, kapica, peškira i kupaćih kostima. Jadran, kao glavni nosilac projekta, odgovoran je za njegovo sprovođenje i uspješnu realizaciju”, piše u saopštenju.

 

Navodi se, da je projekat Olimpijske nade, prvi takve vrste među crnogorskim klubovima. “Zajednički cilj predstavlja jačanje vaterpola kroz prekograničnu saradnju Crne Gore i Hrvatske”, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar