Propao Delibašićev transfer u Tobol

Vladan
Piše: Vladan 836 pregleda Dodaj komentar

andrija delibasicIako je na zvaničnom sajtu kazahstanskog Tobola nedavno objavljena informacija da je ,,poslije mnogo razmišljanja i napornih pregovora“ postignut dogovor sa Andrijom Delibašićem, crnogorski reprezentativac karijeru neće nastaviti u zemlji bivšeg Sovjetskog Saveza.

 

Još od ranije sam imao poziv iz Tobola i praktično je sve bilo dogovoreno, ali ni Mitar Novaković ni ja po dolasku u Kazahstan nijesmo bili zadovoljni nekim uslovima koji su nam ponudili čelnici kluba, tako da sam i dalje slobodan igrač” – potvrdio je Andrija Delibašić, koji je trebao da potpiše dvogodišnji ugovor sa jednim od vodećih kazahstankih klubova.

 

Tridesetdvogodišnji napadač je tokom karijere promijenio veliki broj klubova, a nakon što je sa Partizanom 2003. godine igrao u Ligi šampiona, nastupao je za Majorku, Benfiku, Bragu, Beira Maru, AEK, te Rajo Valjekano, sa kojim mu je ljetos istekao ugovor, od kada je bez angažmana.

 

Postoje određeni pozivi, interesovanja i ponude, ali ostaje da vidimo šta će se desiti u narednih 15-ak dana koliko još traje prelazni rok, mada s obzirom da sam slobodan igrač mogu nekom timu pristupiti i kasnije. Za sada ne bih pominjao imena klubova, ali ima nekih poziva iz Rusije i Španije, ali ne žurim, napravio sam malu pauzu, pa mi nije problem da sačekam još par nedjelja” – iskren je stameni Nikšićanin.

 

Koliko je realno da ostaneš u Crnoj Gori?

 

Gledano iz ovog ugla mislim da su male šanse. Svakako da postoji želja da jednog dana odigram jednu sezonu u matičnom klubu, odnosno u Sutjesci, ali mislim da trenutno mogu još dvije godine da igram na većem nivou. Naravno, ako bi se sve izjalovilo, vjerovatno bih razmišljao o povratku, ali trenutno mislim da je to daleko. U svakom slučaju, ako se jednog dana vratim u crnogorski fudbal, to će vjerovatno biti samo Sutjeska.” – jasan je Andrija Delibašić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar