Predrag Aleksić sudi borbu Fjurija i Čisore

Ognjen
Piše: Ognjen 311 pregleda Dodaj komentar
pobjeda.me

London je spreman da u subotu veče bude u znaku boksa, jer će održati meč jednih od najboljih teškaša na svijetu Tajsona Fjurija i Dereka Čisore. Taj meč biće i poseban za crnogorski boks, jer je privilegiju da sudi meč za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verziji WBC dobio Baranin Predrag Aleksić.

Meč za tutulu svjetskog šampiona teške kategorije u WBC verziji biće održan 3. decembra na stadionu fudbalskog kluba Totenhem u Londonu.

Biće to treći međusobni duel, a aktuelni prvak Tajson Fjuri biće veliki favorit protiv izazivača Dereka Čisore, budući da ga je već dvaput pobijedio u međusobnim susretima (2011. i 2014.godine).

Fjuri se poslije posljednje pobjede penzionisao, mada je malo ko povjerovao da će Britanac poslije trijumfa nad Vajtom zaista završiti sa aktuelnim bavljenjem boksom. U profesionalnoj karijeri 206 centimetara visoki Fjuri nije doživio nijedan poraz – zabilježio je 32 pobjede (23 nokautom) i jedan remi.

Sa druge strane Čisora, borac rođen u Zimbabveu, ima ne tako zavidan profesionalni skor od 33 pobjede (takođe 23 nokautom) i 12 poraza. Istina, u posljednje četiri borbe Čisora je doživio tri poraza.

IZVOR: pobjeda.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar