Poseban dan za Jelenu Vukčević: Imala sam pozitivnu tremu, ali nije me poremetila

Brest ima golmanke svjetske klase, Derlo je olimpijska šampionka iz Tokija, a Toft, slavna Dankinja, proglašavana je za najbolju na EP 2016. i 2020. godine. Bila je u idealnom timu Lige šampiona 2015.

Jelena Vukčević je članica Rudara (filijala Budućnost Bemaxa) i kadetska reprezentativka Crne Gore. Ima 16 godina i prije dvije noći u senzacionalnoj pobjedi “plavih” protiv vicešampiona Evrope postigla je dva gola u posljednjih deset minuta!

Ključna za remi i za “plus jedan”.

Obje lopte završile su iza leđa danske reprezentativke. Tehnički savršeni udarci u trenucima kada je Budućnost uhvatila priključak i potpuno dezorijentisala favorita.

Jelena nije očekivala da će dobiti šansu tada kada je sve ključalo na terenu. Bila je iznenađena odlukom Bojane Popović.

“Iskreno, prišla mi je Bojana, nisam očekivala da ću da uđem u igru kada se lomi rezultat. Ali dobila sam šansu i od prvog dodira sa loptom bila opuštena. Nijesam gledala u semafor jer bi mi to stvaralo samo dodatni pritisak. Imala sam zadatak ne gubeći iz vida ko je ispred mene. Sve te igračice su ostvarene, ali kada sam ušla na teren potpuno sam se opustila i zamislila drugačiju atmosferu kako bi dala što veći doprinos”.

“Probala sam, ne mogu da kažem da zanemarim klasu, ali jednostavno sam skrenula misli jer sam znala da bi najmanje opterećenje stvorilo kontraefekat. Gledala sam svoju ekipu i sebe”, ispričala je mlada rukometašica.

Talentovana ljevoruka igračica je od ove sezone počela da trenira, kad god je trebalo, sa prvim timom “plavih”. Sa još nekoliko iz generacije, što je posebno istakla.

“Prije svega svaki trening sa prvim timom puno znači. Kvalitetno se radi i to je za sve mlade igračice veliki plus”.

Čuvala je samo za sebe, kao najveću dragocjenost, da će debitovati u Ligi šampiona.

“Kada sam saznala da sam u sastavu za Brest nikom nisam htjela da pričam. Imala sam pozitivnu tremu, ali nije me poremetila. Znala sam koji su moji zadaci i željela sam da ispoštujem sve što je do mene ako dobijem šansu. Prije svega hrabro da uđem u meč. Na dan utakmice sam samo o tome razmišljala. Bio je to poseban dan. A kada sam došla u svlačionicu bilo mi je lakše i bila sam opuštenija. Djevojke su mi pružile podršku i dale vjetar u leđa”.

Oslabljena Budućnost, iz serije poraza uzdigla se kada se možda i najmanje očekivalo – protiv jednog od favorita za plasman na završni turnir LŠ.

“Pobjeda znači, a naš je cilj bio da damo sve od sebe. Mislim da je svaka od nas dala posljednji atom snage i vratilo se rezultatom”.

Kakav je rad sa Bojanom?

“Uvijek je spremna da sve objasni. Imamo slobodu i ogromnu podršku. I zaista mnogo poštujem to što sam dobila šansu u momentima kada se lomio rezultat”.

Nema vremena da slavi pobjedu i debitantski nastup u eliti, od danas kreću nove obaveze. Jelena će sa još nekoliko djevojka iz svoje generacije sa juniorskim timom početi pripreme za kvalifikacije SP.

“Imamo zadatak i nadam se da ćemo izboriti plasman na SP”, rekla je Jelena Vukčević.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button