Popović: Pred nama je zahtjevan ‘prozor’, ali znamo šta je cilj – sve ćemo uraditi da se plasiramo na Eurobasket

Vladan
Piše: Vladan 115 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore odradila je danas posljednji trening u “Bemax areni” u Podgorici, uoči puta za Ludvigzburg, gdje će u četvrtak (19:30) protiv Njemačke odigrati prvi meč u kvalifkacijama za Eurobasket 2025.

Ekipa Boška Radovića se okupila u subotu, a tek jutros odradila trening u kompletnom sastavu.

“Poslije ljeta i nastupa na Mundobasketu prvi put smo se okupili i to uoči početka novih kvalifikacija. Kao po običaju, kada su u pitanju ‘prozori’ u kvalifikacijama, tu smo u nekom kombinovanom sastavu, dosta drugačijem nego prethodnog ljeta, uz dosta mlađih igrača, od kojih su neki već godinama po malo sa nama, a ovog puta su brojniji”, istakao je Petar Popović.

Popović ističe da je atmosfera u ekipi odlična, te da sve protiče u najboljem redu.

“Atmosfera je, kao i uvijek u reprezentaciji, sjajna. Iskren da budem mislim da svima prija kada se okupimo, jer je ovo, za razliku od klupskih obaveza, nešto drugo i prija taj vid promjene. Sve protiče super i nakon mini priprema u dobrom raspoloženju putujemo za Njemačku”, dodao je košarkaš Budućnost Volija.

Vremena za pripremu utakmice sa Njemačkom nije bilo puno.

“Nije potrebno mnogo trošiti riječi o Njemcima. Radi se o reprezentaciji koja je prošlog ljeta osvojila Svjetsko prvenstvo i s obzirom na to da je ovo prvi meč nakon tog finala, sigurno da će u Njemačkoj biti pravi spektakl, jer će navijači doći u velikom broju da ih pozdrave. Njemačka će igrati u jednom jakom i ozbiljnom sastavu, tako da će biti veoma teško”, dodao je Popović.

Tri dana nakon Njemačke, slijedi duel sa Švedskom u Podgorici (19).

“Švedska je jako ozbiljna selekcija, igra dobro i ima dosta igrača koji nastupaju u Španiji, najjačoj evropskoj ligi. Ipak, sada smo fokusirani na taj prvi meč. Svjesni smo da je pred nama zahtjevan ‘prozor’, ali znamo šta je cilj, a to je još jedno Evropsko prvenstvo i sve ćemo uraditi da to i ostvarimo”, poručio je Popović.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar