Poljska je velesila, opravdali ulogu favorita

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 282 pregleda Dodaj komentar
Foto: CEV

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Poljske 3:0 (25:14, 25:11, 25:12) u posljednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva. Na taj način naši momci zaključili su grupu u Skoplju, sa pobjedom i četiri poraza. Meč sa viceprvacima svijeta bio je posljednji u reprezentativnoj karijeri dugogodišnjeg korektora, Aleksandra Minića (36).

Selektor Ivan Joksimović u startnu postavu uvrstio je prvi put na turniru na poziciju primača servisa Jovana Delića, kao i tehničara Danila Dubaka, uz koje su se na početku u terenu našli Marko BojićBlažo Milić i Aleksandar Minić, kao i libero Milan Rovčanin.

Od sredine uvodnog seta ekipa koju predvodi selektor Nikola Grbić počela je da uvećava pradnost i na kraju došla do prvog seta rezultatom 25:14. Nakon petog poena drugog seta Poljska pravi seriju 7:0 i odlazi na 11:2, što je rezultiralo ubjedljivim osvajanjem drugog dijela igre. U njemu su u našoj reprezentaciji priliku dobili i mladi tehničar i srednji bloker, Marko Joksimović (22) i Nikola Đurović (17). Do 2:0 u setovima Poljska je došla rezultatom 25:11. Ni u trećem setu Poljska nije spuštala gas. Osvojila je uvodnih šest poena, na kraju potvrdila prvo mjesto u grupi, prepustivši našem timu 12 poena.

Aleksandar Minić, koji je nakon izmjene u trećem setu dobio ovacije publike u areni “Boris Trajkovski”, osvojio je 10 poena. Primači servisa Bojić i Delić meč su završili sa šest, odnosno četiri poena, Zvicer i Strugar osvojili su po dva, a Blažo Milič poen. Kod Poljske Kačmarek je sakupio osam poena.

Crna Gora je na taj način treći nastup na Evropskim prvenstvima završila sa pobjedom nad Dankom 3:1 i porazima u tri seta od reprezentacija Poljske, Holandije, Sjeverne Makedonije i Češke. Uz Poljsku, mjesto među 16  u Evropi obezbijedile su upravo te tri selekcije.

Crna Gora – Poljska 0:3 (14:25, 11:25, 12:25)

SC “Boris Trajkovski”, Skoplje. Gledalaca: 105. Sudije: Stradson (Estonija), Jurković (Hrvatska).

Poeni iz napada: Crna Gora 23, Poljska 33. Poeni iz bloka: Crna Gora 5, Poljska 17. Poeni iz servisa: Crna Gora 0, Poljska 7. Greške protivnika: Crna Gora 9, Poljska 17.

Crna Gora: Minić, Babić, Zvicer, Ćaćić (libero), Joksimović, Rovčanin (libero), Bojić, Delić (libero), Milić, Strugar, Jovović, Đurović, Dubak, Milenković. Selektor: Ivan Joksimović;

Poljska: Popivčak (libero), Kačmarek, Kurek, Klos, Leon, Bendorž, Šljivka, Lomač, Kočanovski, Semenjuk, Zatorski (libero), Januš, Fornal, Huber. Selektor: Nikola Grbić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar