Poleksić dobio zvanje trenera sa UEFA A licencom

Vukašin Poleksić sredinom septembra prošle godine objavio je da završava igračku karijeru, a od juče ima zvanje trenera sa UEFA A licencom.

Proslavljeni čuvar mreže i prvi golman u istoriji crnogorske reprezentacije nakon odrađenih seminara uspješno je odbranio diplomski rad, čime je i zvanično stekao zvanje trenera sa A licencom.

“Kada sam znao da završvam igračku karijeru, bio sam odlučan da ostanem u fudbalu. To je bilo očekivano i realan splet okolnosti”, kazao je za Arenu Vukašin Poleksić.

Nikšićanin je nakon 18 godina profesionalnog bavljenja fudbalom 20. septembra prošle godine odlučio da stavi tačku na igračku karijeru. Proslavljeni čuvar mreže, čije bravurozne partije u dresu Sutjeske, te Lećea, Tatabanje, Debrecina, Pečuja i Bekeščabe se i danas pominju, sa 36 godina odlučio je da se povuče, aii će naravno ostati u fudbalu.

Nedavno je otvorio školu za golmane “Soko” u Podgorici.

“Nadam se da ću uspješno prenositi znanje  i da ću jednog dana biti trener golmana u nekoj našoj reprezentativnoj selekciji. Ali, trenutno se fokusiram na rad sa klincima”, dodao je Poleksić, koji je za “sokole” branio deset godina i upisao 38 nastupa.

Jasno je da će Poleksić sada krenuti u novu misiju – da nakon blistave karijere, bude uspješan trener.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button