Pogledajte koje su promjene u Ligi nacija

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 416 pregleda Dodaj komentar

Evropska kuća fudbala (UEFA) odlučila se za promjene u Ligi nacija koje će stupiti na snagu u septembru 2024. godine.

Liga nacija će, naime, biti proširena nokaut rundom koja će se igrati u martu, čime će se stvoriti kontinuitet između grupne faze koja završava u novembru i završnog turnira koji je u junu.

Po sadašnjem formatu Lige nacija pobednici grupa elitne divizije izborili su plasman na završni turnir, a od narednog izdanja uvodi se četvrtfinale u kojem će pobjednici i drugoplasirani iz grupa u Diviziji A u martu igrati međusobno kod kuće i u gostima.

Pobjednici tih susreta kvalifikovaće se na F4.

Došlo je i do promjene u nižim ligama.

Biće uvedene i utakmice za promociju/ispadanje, pri čemu će trećeplasirane reprezentacije Divizije A igrati protiv drugoplasiranih iz Divizije B, a trećeplasirane ekipe Divizije B protiv drugoplasiranih Divizije C.

Ostaje isto da u Divizijama B, C i D pobednici grupa napreduju, dok poslednjeplasirane ekipe iz grupa A, B i C ispadaju u nižu diviziju. Kako Divizija C ima četiri grupe, dok Divizija D ima samo dve, dve najlošije rangirane reprezentacije Divizije C automatski će ispasti.

“Uvođenje UEFA Lige nacija bila je priča o uspjehu, jer su prijateljske utakmice zamijenjene takmičarskim utakmicama. A sada, uvođenjem nove nokaut faze ekipe će dobiti još više prilika za napredak uz zadržavanje istog broja utakmica unutar međunarodnog kalendara, rekao je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: CDM
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar