Podgorički maraton 1. novembra

Mirko
Piše: Mirko 474 pregleda Dodaj komentar
Foto: Facebook/podgorickimaraton

Podgorički maraton zbog složene epidemiološke situacije u Glavnom gradu biće održan 1. novembra, sedam dana ranije od planiranog, saopštili su organizatori manifestacije.

Navodi se da će kompletna manifestacija biti održana u bulevaru Crnogorskih serdara na kružnoj stazi od kilometar, na kojoj se tradicionalno svake godine održava i Ultramaraton Montenegro na 50 kilometara.

Organizcijom manifestacije predviđeno je da se održe trke na pet i deset kilometara, polumataton (21 km) i maraton 42.195 metara, kao nacionalni šampionat Crne Gore u trkama na cesti-putu.

Kotizacija za učešće za trke na pet i deset kilometara, u polumaratonu i maratonu iznosi pet eura.

U svakoj trci najviše može učestvovati do 100 učesnika u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela, a primjenjivaće se mjere socijalne distance i nošenje maski.

Promoter manifestacije biće Slađana Perunović, učesnica olimpijskih igara i rekorederka Crne Gore u trkačkim disciplinama od 800 metara do 100 kilometara.

Perunović je šampionka Balkana u maratonu i polumaratonu, pobjednica Podgoričkog maratona, Beogradskog maratona i polumaratona i mnogih maratona u regionu.

Podgorički maraton ove godine biće održan 27. put, a prvi put na novoj trasi.

Prethodnih godina maratonci su prolazili kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi, a start i cilj maratona bio je na podgoričkom gradskom trgu.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar