Podgorica nagradila Furtulu

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić upriličio je danas prijem za Danijela Furtulu, najboljeg crnogorskog bacača diska. Član Atletskog kluba Podgorica obezbijedio je plasman na Olimpijske igre, a Sekretarijat ga je tim povodom nagradio sa 2.000 eura.

“Ovim gestom pokazujemo odnos Grada prema onima koji su zahvaljujući rezultatima uspjeli da obezbijede plasman na najveće svjetsko takmičenje. Podsjetiću da smo početkom godine podržali tada potencijalne olimpijce i paraolimpijce sa 14.000 eura. Od sedam, njih četvoro se izborilo za put u Tokio (Marija Vuković, Luka Bakić, Miloš Spajić i Marijana Goranović), nažalost karatisti (Marina Raković, Nenad Dulović i Mario Hodžić) nisu uspjeli, ali pojavio se Danijel – još jedan predstavnik kraljice sportova, atletike. Siguran sam da će u Tokiju imati bolji nastup nego prije pet godina u Riju“, istakao je Antić.
 Furtula se zahvalio Sekretarijatu na podršci, istakao zadovoljstvo što Glavni grad prepoznaje prave sportiste, njihove rezultate i što između ostalog i na ovakav način ulaže u sport.
“Prijatno sam iznenađen. Mnogo mi znači ovaj gest Sekretarijata i siguran sam da ću opravdati očekivanja”, istakao je Furtula.
Uz gore pomenutih 16.000 eura Glavni grad je ove godine opredijelio i 2.700 eura za organizaciju manifestacije “Olimpijski dan” i na taj način pokazao da je prava podrška sportistima u ovoj olimpijskoj 2021. godini

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button