Podgorica dobija Nacionalni teniski centar

Glavni grad će u narednih desetak dana organizovati sastanak sa predstavnicima Teniskog saveza Crne Gore i resornih sekretarijata kako bi se identifikovala lokacija u Podgorici na kojoj bi se izgradio Nacionalni teniski centar, rekao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa predsjednikom Svjetske teniske asocijacije Davidom Hagertijem, predsjednikom Teniskog saveza Crne Gore Dimitrijem Rašovićem i članom Upravnog odbora Teniskog saveza dr Đorđem Suhihom.

Gradonačelnik Vuković je naglasio da će se realizacijom tog projekta tenisu vratiti mjesto na sportskoj mapi Podgorice, uz podsjećanje da je naša država poznata po talentima u ovom sportu.

Gradonačelnik Vuković je istakao da Podgorica ima infrastrukturu za rekreativno bavljenje ovim sportom, a da će se izgradnjom Nacionalnog teniskog centra stvoriti mogućnosti za mlade koji žele da se profesionalno bave ovim sportom u svojoj državi.

Glavni grad će, istakao je gradonačelnik Vuković, uraditi sve što je u njegoj ingerenciji da se ovaj projekat realizuje u partnerstvu sa Teniskim savezom Crne Gore i Svjetskom teniskom asocijacijom.

Gradonačelnik Vuković je takođe istakao spremnost Glavnog grada da, ukoliko  to prostorno-planske i imovinsko-pravne pretpostavke dozvoljavaju, ova uprava obnovi tenisko igralište u podnožju brda Gorica, kao jedno od simbola ovog sporta i čitave Podgorice.

Zahvaljujući na podršci gradonačelnika, predsjednik Svjetske tenise asocijacije David Hagerti je rekao da su kao asocijacija spremni da podrže izgradnju Nacionalnog teniskog centra u Podgorici koji će inspirisati mlade ljude da se bave ovim ovim sportom.

“Glavnom gradu pripada organizacija nacionalnih takmičenja i to je naš zajednički ineteres i budućnost sporta u Crnoj Gori” naglasio je predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović. On je podsjetio da su ciljevi Teniskog saveza omasovljenje teniskog sporta u Crnoj Gori, posebno među mlađom populacijom, podizanje nivoa informisanosti o značaju i ulozi teniskog sporta u fizičkom razvoju i rekreaciji i jačanje takmičarskog potencijala i razvoj tenisa kao profesionalnog sporta.

Na sastanku je istaknuto da Glavni Grad Podgorica i Sekretarijat za kulturu i sport finansijski podržavaju ITF profesionalni turnir „Royal CUP“ koji je ove godine održan u septembru po 15. put.

Polazeći od činjenice da se radi o tradicionalnom međunarodnom turniru, koji se održava pod pokroviteljstvom Glavnog grada, u cilju dostojnog predstavljanja Podgorice kao sportske i turističke destinacije, za ovog organizaciju turnira predviđena su i novčana sredstva u Budžetu Glavnog grada.

Takođe je istaknuto da je, kao nagrada za uspješan rad za doprinos u razvoju evropskog tenisa, TSCG 2014. godine dobio priznanje od Evropske teniske federacije, a u avgustu ove godine predsjednik TSCG je dobio i priznanje od Svjetske teniske federacije.

Povod za sastanak je obilježavanje 40 godina Teniskog saveza Crne Gore.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button