PODGORICA CENTAR REGIONALNE KOŠARKE; GLAVNI GRAD DOMAĆIN FINALNOG TURNIRA ABA 2 LIGE

Podgorica će narednih osam dana biti centar regionalne košarke. Glavni grad je domaćin finalnog turnira Aba 2 lige, izuzetno popularnog košarkaškog takmičenja.

Za prestižni pehar namijenjen pobjedniku boriće se osam ekipa, među kojima i dvije iz Podgorice – Studentski centar, koji u saradnji sa Glavnim gradom organizuje ovaj turnir i Podgorica.

“Zaista smo sa zadovoljstvom prihvatili organizaciju ovog turnira i ponosni smo što možemo da ugostimo ekipe iz regiona. S obzirom na epidemiološku situaciju pred nama je bio kompleksan zadatak i čini mi se da smo u kratkom roku, u saradnji sa KK Studentski centar, odradili sve što je ispred nas postavila ABA liga. Siguran sam da će se sve ekipe u našem gradu osjećati kao kod kuće. Na nama je da im pružimo kompletan užitak. Žao mi je što neće biti publike, jer je Podgorica između ostalog prepoznata i kao grad košarke”, naveo je Miloš Antić, pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada i dodao: „Ispred Glavnog grada je prirodno da se nadamo da ćemo naredne sezone u ABA ligi imati dva predstavnika, ali ćemo naravno znati i nekom drugom da čestitamo i da ih pozdravimo na najbolji mogući način”, kazao je Antić.

Sportski direktor Aba lige Milija Vojinović istakao je zadovoljstvo što se završni turnir igra baš u Podgorici. “Ovo je kruna ove sezone u Aba 2 ligi. Na ovom turniru učestvuje prvoplasirana ekipa iz crnogorskog prvenstva, prvoplasirana iz srbijanskog, kao i iz prvoplasirana bosanskohercegovačkog prvenstva što dovoljno govori o kvalitetu takmičenja”, istakao je Vojinović i nastavio: “ABA 2 liga je postigla veliku popularnost i iskreno ne znam da li je neka liga u bilo kojem sportu za tako kratak period tako napredovala. Najozbiljnije razmišljamo da i u budućnosti ovaj sistem takmičenja zadržimo, nadam se uz prisustvo publike. Da ovi turniri budu prepoznatljivost ne samo u regionu nego i šire da postignemo efekte”, zaključio je Vojinović.

Generalni menadžer KK Studentski centar Đuro Ostojić se zahvalio rukovodstvu ABA 2 lige na povjerenju da u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica organizuju završni turnir ABA 2 lige. „Ove godine ABA 2 liga napravila je veliki napredak i izrasla u jedno kvalitetno takmičenje. Povećana je gledanost, brojni igrači u ovoj ligi “rastu” i jako smo srećni što smo dio ovog projekta. Kao klub imamo najvisočije ambicije, znamo da neće biti lako s obzirom da i drugi žele isto,ali svjesni smo svojih kvaliteta i vjerujemo da u ovim specifičnim uslovima možemo do trofeja”, poručio je Ostojić. Turnir u Podgorici počinje u ponedeljak, svakog dana igraće se po dvije utakmice u terminima 12h i 16h.

Prisustvo publike zbog složene epidemiološke situacije nije dozvoljeno,a prenose svih 14 utakmica možete pratiti na kanalima Arena sport televizije.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button