Počinje Liga šampiona: Budvani su sami sebi najveća nepoznanica

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 638 pregleda Dodaj komentar

Odavno Budvanska rivijera u novu sezonu nije ušla sa toliko promjena u igračkom sastavu, kao što je to slučaj ove – prvenstveno finansijski problemi, koji su uslovili odliv, praktično, cijele ekipe (ostali su reprezentativni libero Lakčević, i “mlađarija”, Marović, Kastratović, Ivanović i Lečić), zbog čega naš šampion i nije mogao da dovede mnoga željena pojačanja, uticali su na novi kurs budvanskog kluba.

To bi, ujedno, mogao da znači i početak sanacije kluba, funkcionisanje na realnim osnovama (izbjegavanje skupih pojačanja iz inostranstva, koja ne opravdaju očekivanja, a na kraju, ipak, uzmu najveći dio svog novca, kroz tužbe preko CEV-a ili FIVB-ja), bez posebnih ambicija na evropskoj sceni…

Prvi put nakon nekoliko godina, kako nam je kazao trener-debitant Milan Marković, fokus Budvanske rivijere je domaća scena, gdje su se do sada trofeji podrazumijevali.

Zato će dvomeč sa danskim Gentofteom, u drugoj rundi Lige šampiona, pokazati koliki su dometi crnogorskog šampiona.

“Jako je teško reći šta možemo da očekujemo, jer smo se skoro skupili, ekipa je nova i nismo imali nijedan zvaničan meč. Možda smo mi veća nepoznanica sami sebi nego što nam je danski protivnik. Ekipa je mlada, od 12 igrača su nam čak osmorica sa 21 godinu i mlađi. Očekujem, prvenstveno, da igramo dobro, da momci uđi motivisani u meč. Danci su dosta iskusna ekipa, njihova prva postava su članovi seniorske reprezentacije, koji su bili u treningu čitavo ljeto, kroz Evroligu, a kasnije i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Sigurno su uigraniji i fizički spremniji od nas. Ali, mislim da ni mi nismo bez šansi, a šansu ćemo tražiti u revanšu u Budvi 6. novembra, a dosta stvari će biti jasnije nakon prvog meča”, rekao je za “Vijesti” Milan Marković.

S obzirom na to da je Gentofte prvi klub u Danskoj koji nakon 20 godina igra u Ligi šampiona, a da su dugačije okolnosti, Budvani bi bili favoriti u ovom meču. Ovako…

“O njima ne znamo mnogo, ali znamo da već nekoliko godina igraju zajedno i da su jako borbena i uigrana ekipa, koja ne pravi mnogo grešaka. Igraju sigurno, pametno, tako da neće biti lako. Svakako da imamo velike šanse protiv njih, pogotovo u  revanšu u Budvi koji će se igrati u nedjelju, ali i u Dansku idemo optimistički i nadamo se pozitivnom rezultatu. Ponavljam, biće teška utakmica, ali i mi i te kako imamo kvalitet, dosta mladih igrača željnih dokazivanja i kvalitetnih utakmica. Prethodnog mjeseca  smo radili naporno, i spremali se za Ligu šampiona, kako kroz trening tako i kroz prijateljske utakmice, i samim tim vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da će nas trener Marković zajedno sa svojim pomoćnikom Jovanom Ćulafićem voditi do velikih pobjeda”, rekao nam je libero Nikola Lakčević.

Utakmica u Gentofteu počinje u 19 sati, a možete je gledati uživo OVDJE.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar