Pobjeda Crne Gore za kraj Balkanskog prvenstva

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 478 pregleda Dodaj komentar

U21 ženska reprezentacija Crne Gore pobijedila je Albaniju 3:0 (25:20, 25:16, 25:22) i na taj način zaključila učešće na Balkanskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini.

Odličnim prvim setom naše juniorke nagovijestile su da će slaviti prvi trijumf na turniru u Brčkom. Bolju igru od rivalki krunisale su iskoristivši treću set loptu i povele 1:0 u setovima, rezultatom 25:20.

U drugom setu Albanija je bila u igri u uvodnih 15 poena, kada je Crna Gora napravila seriju od pet vezanih poena, preokrenula i usmjerila set na svoju stranu. Uslijedila je ubjedljiva završnica naših odbojkašica, koja je krunisana sa sigurnih 25:16 za vođstvo 2:0 u setovima.

Najviše neizvjesnosti viđeno je u trećem dijelu utakmice, u kojoj ni jedna reprezentacija nije uspijevala da stekne značajniju prednost sve do samog finiša, kada je Crna Gora sa pet vezanih poena došla do 21:17 i, a meč zaključila sa 25:22.

“Iako rezultat pokazuje da je meč bio lak, Albanija je na momente bila kvalitetan i ravnopravan protivnik. U ovom meču su sve igračice dobile šansu da pokažu koliko znaju. Naša mlada ekipa, sa puno kadetkinja i jednom pionirkom, nije imala snage da se bori za medalju, ali ovo su bili zaista korisni mečevi i poeni i znamo u narednom periodu na šta treba da se fokusiramo, na čemu da radimo, da bismo išli za još jednu stepenicu više”, istakao je selektor Marko Radusinović.

Majda Čakar osvojila je 14 poena i predvodila Crnu Goru do prvog trijumfa u Brčkom. U našoj selekciji dvocifrena i Nevena Vukčević sa 11 poena, sedam je osvojila Natalija Vlaović, pet Anastasija Bogojević. U selekciji Albanije istakla se Kejda Kodra sa 15 poena.

Četvrti dan Balkanijade u Brčkom biće zaključen utakmicom Bosne i Hercegovine i Srbije (19.00h), a u nedjelju, 6. avgusta, na programu su još mečevi Albanija – Bosna i Hercegovina (15.00h) i Srbija – Turska (18.00h).

Crna Gora – Albanija 3:0

(25:20, 25:16, 25:22)

Brčko – Sportska dvorana “Magnet”.

Crna Gora: Bogojević 5, Čakar 14, Matunović 1, Krivokapić 2, Vlaović 7, Đukić, Rudan 4, Madžgalj (libero), Labović (libero), Božović, Vukčević 11, Davidović, Ražnatović 1, Ćetković 1.

Albanija: Kodra 15, Suvarija 1, Miliku 4, Stafa, Ljapa (libero), Mehmeti (libero), Đišja 4, Sulejmani 4, Ndoj, Bregu, Ngjelina 5, Maljaj 7, Anaj 2, Ramo.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar