“Plavi” pod pritiskom u Zadru: Jovanović zahtijeva reakciju

Ognjen
Piše: Ognjen 183 pregleda Dodaj komentar
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaše Budućnost Volija čeka treće uzastopno gostovanje u AdmiralBet ABA ligi, a nakon poraza od FMP-a i Igokee imaju i određeni pritisak – “ispucali” su kvotu nečekivanih neuspjeha, sada imaju obavezu da reaguju protiv još jedne ekipe koja je “domaćinska”.

Podgoričani idu na megdan Zadru, hitu dosadašnjeg dijela i sastavu koji je pred reprezentativnu pauzu savladao Crvenu zvezdu u Beogradu. Time je i potpisao otkaz treneru Vladimiru Jovanoviću kojeg je u međuvremenu naslijedio crnogorski stručnjak Duško Ivanović.

Skor Zadrana 4-2 u prvih šest kola poziva na oprez “plave” koji u dvorani “Krešimir Ćosić” gostuju večeras od 18 sati.

A u Dalmaciji Budućnost baš i nije najbolje prolazila kroz istoriju – u 18 međusobnih mečeva u regionalnom takmičenju je poražena 10 puta.

“Čeka nas veoma zahtjevna utakmica u svakom pogledu. Moram da se osvrnem na meč sa Igokeom pred pauzu, jer je neophodno da pokažemo reakciju. Reprezentativna pauza je i nama, kao i drugima, “odnijela” potrebne treninge, jer veliki dio igrača nije bio sa nama”, rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović i dodao:

“Zadar je nezgodan. Pokazao je da može da ugrozi najbolje ekipe, pogotovo kod kuće. Zavisi dosta od šuta za tri poena, igra “široko” i jako brzo, a ključno je da zaustavimo igru protivnika u tranziciji, gdje ne dominiraju samo bekovi, već i visoki igrači poput Luke Božića. Ima dosta stvari na koje moramo da obratimo pažnju, ali i da pokažemo pravu reakciju”, istakao je Jovanović.

Marko Jagodić Kuridža je jedan od onih koji zbog obaveza u reprezentaciji Srbije jedno vrijeme nije bio sa ekipom.

“Naš protivnik je u dobrom ritmu, u vrhu je tabele i želi da pokaže da to nije slučajno. Mi poslije dva vezana poraza moramo da pokažemo karakter i da damo sve da slavimo u Zadru”, rekao je Jagodić Kuridža.

Zadar je spreman za – najbolju Budućnost.

“Da biste savladali takvu ekipu, morate da budete na najvišem nivou. Budućnost stiže nakon dva poraza i biće motivisana da vrati pobjednički ritam. Ovakve su utakmice kao po pravilu teške”, jasan je trener hrvatskog tima Danijel Jusup.

IZVOR: Vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar