Platinijeva “talična” Jugoslavija

Vladan
Piše: Vladan 132 pregleda Dodaj komentar

Meridian vam donosi jedinstvenu priliku!

Iskoristite šansu da se pridružite i doživite svaki trenutak sa još većim uzbuđenjem. Posjetite Meridian danas i postanite dio fudbalske istorije, jer uz nas, svaki meč postaje nezaboravan doživljaj

Na Evropskom šampionatu 1984. godine Francuska je, kao domaćin, zaigrala tek drugi put na kontinentalnoj smotri dok se SFR Jugoslavija na prvenstvo pojavila u sastavu koji je predstavljao spoj mladosti i iskustva.

Ipak, taj spoj je bio daleko od dobrog. Jugoslavija je poražena od Belgije sa 2:0, od Danske sa čak 5:0 , a završni meč sa Francuskom, iako bez rezultatskog značaja, bio je istorijski!

Francuska je željela pobjedu za prvo mjesto, a osigurala ju je u samo 18 minuta zahvaljujući tada najboljem fudbaleru Evrope, Mišelu Platiniju.

Platini je postavio rekord koji je skoro nemoguće oboriti – najbrži het trik u istoriji EURA! Golove je postizao 59,62 i 77 minutu. Takođe, Platini je i dalje najstariji fudbaler koji je postigao het trik na EURU, s’ obzirom da je imao 28 godina.

Francuska je osvojila ovo prvenstvo, a Jugoslavija ga je završila sa 0 bodova i gol razlikom – 8 (dva data i deset primljenih golova).

Budi dio akcije na meridianbet.me, jer sada je svaki tiket šansa za nezaboravno iskustvo.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar