Petar Kapisoda novi direktor muške reprezentacije

Vladan
Piše: Vladan 992 pregleda Dodaj komentar

kapisodaMjesec dana uoči početka priprema za Evroposko prvenstvo u Danskoj muška rukometna reprezentacija dobila je novog direktora – uporažnjeno mjesto nastalo odlaskom Blaža Lisičića popuniće legendarni crnogorski rukometaš Petar Kapisoda.

 
Nekadašnje lijevo krilo prije nekoliko mjeseci odbio je ponudu predsjednika RSCG Predraga Boškovića za mjesto generalnog sekretara(koje je napustio Predrag Pavićević), a onda je postavljen za prvog čovjeka Uprave za sport Cetinja.

 

 

U novoj ulozi se odlično snašao, ali iako se od igračke karije oprostio 12. juna, kada je Crna Gora u “Morači” patosirala Njemačku, nije mogao bez rukometa, tako da se rado odazvao novom pozivu iz crnogorske rukometne kuće da bude direktora svih muških reprezentativnih selekcija.

 
Ovo je definitivno pravi potez čelnih ljudi RSCG, s obzirom da Kapisoda najbolje poznaje prilike u domaćem rukometu, odlično poznaje sve igrače, te da ima fenomenalnu saradnju sa selektorom Zoranom Kastratovićem, koji ga je nakon dvogodišnje pauze vratio u reprezentaciju.

 
Kapisoda ima bogatu igračku karijeru iza sebe – legendarno lijevo krilo je nastupalo za Lovćen, Partizan, Crvenku, Crvenu zvezdu, Bosnu, Zagreb i švajcarskji Vest, sa reprezetacijom Jugoslavije osvojio je dvije bronzane medalje na Mundijalu u Egiptu 1999. godine i Francuskoj 2001. godine, dok je sa reprezentacijom Crne Gore učestvovao na dva velika tamičenja – Evropskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine i Svjetskom prvenstvu u Španiji u januaru ove godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handballme.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar