Peruničić: Želimo i u finalu da napravimo iznenađenje

Redakcija
Piše: Redakcija 550 pregleda Dodaj komentar

Odbojkaši Budućnost Capital Plaze pripremaju se za finalne utakmice plej ofa, a serija će početi nakon završetka finala Kupa Crne Gore, koji je na programu u subotu u Budvi.

Mladi sastav Budućnosti izbacio je u polufinalu aktuelnog šampiona i osvajača duple krune, ekipu Jedinstvo France bez izgubljenog seta i time napravio veliko iznenađenje.

”Nakon polufinalnih utakmica i sada kada su se utisci malo slegli, sa sigurnošću mogu reći da smo napravili izuzetan uspjeh time što smo izbacili favorizovanu ekipu Jedinstva koja je uložila za naše okvire jako velika sredstva kada su u pitanju pojačanja koja su dovedena kako bi odbranila dvije duple krune koje su uzeli u prethodne dvije sezone, tako da su šanse i iskustvo svakako bili na njihovoj strani. Naša mlada ekipa je pokazala ogromnu želju za pobjedom, ali i smirenost u ključnim trenucima kada su se setovi lomili, što je dovelo do toga da u polufinalnoj seriji ne izgubimo nijedan set protiv ekipe od koje se to više očekivalo nego od nas”, sumira utiske nakon polufinala Nemanja Peruničić, primač servisa Budućnost Capital Plaze.

On ističe da je Budućnost ove sezone dobro spojila mladost i iskustvo.

“Naš tim čine pretežno mladi igrači uz par starijih i iskusnijih, i sigurno je da su mlađi igrači mnogo napredovali tokom ove sezone kao i tokom ove polufinalne serije, gdje smo vidjeli da kada igramo našu igru i kada igramo kao tim, možemo svima da pariramo, i sigurno da smo u ovim utakmicama i u ključnim trenucima pokazali sve odlike pravog tima”, kazao je Peruničić, koji je inače najmlađi član prve postave podgoričkog tima.

On ističe da će u finalu uraditi sve da iznenade favorizovane Budvane.

“Sada nam preostaje da se pripremimo za finale protiv ekipe Budve, koja je takođe favorizovana kao što je bila i ekipa Jedinstva, međutim pokazali smo da imamo kvalitet i potencijal, i sigurno je da ćemo se boriti i dati sve od sebe kako bismo napravili još jedno iznenađenje”, zaključio je Peruničić, koji je prethodne godine bio proglašen za najperspektivnijeg odbojkaša Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar