Perović: Velika stvar za Sutjesku, bićemo sjajni domaćini u ABA ligi!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 623 pregleda Dodaj komentar

Ispisana je nova stranica u istoriji Sutjeske, klub iz Nikšića će debitovati u ABA ligi. Ono što se znalo još prošlog utorka, juče je i definitivno dobilo potvrdu. Čelnici regionalnog takmičenja su potvrdili da je crnogorski vicešampion ispunio sve obaveze koje su bile potrebne da bi dobio dozvolu da se takmiči sa najboljim timovima sa prostora bivše Jugoslavije.

“Došli smo do kraja puta, definitivno igramo ABA ligu. Velika je ovo stvar za Sutjesku, grad i crnogorsku košarku, jer će ponovo imati dva kluba u tom takmičenju. Drago nam je što ćemo biti dio izuzetno kvalitetne lige i daćemo sve od sebe da se na najbolji mogući način predstavimo ljubiteljima košarke. Imaćemo sigurno najmanji budžet u ligi, ali ćemo se truditi da svima budemo tvrd orah, posebno pred našim navijačima”, rekao je za „Vijesti“ Darko Perović, predsjednik Sutjeske.

Stručni štab i igrači uveliko treniraju za start ABA lige, a uprava se trudi da ekipa bude što jača.

“Pokušaćemo do starta lige da se pripemimo na najbolji mogući način. Svi igrači su tu sem Draška Albijanića, koji je sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu. U narednih nekoliko dana očekujemo još jedno pojačanje, čime bismo kompletirali tim. Ostali su nosioci igre iz prošle sezone, što je najvažnije. Nastojaćemo da odigramo i nekoliko kontrolnih mečeva, kako bi se ekipa što bolje uigrala za predstojeću sezonu. Bićemo domaćini i Memorijala „Ljubo Jovanović“. Nastupaće Lovćen, Budućnost i mi, a uskoro bi trebalo da znamo i ime posljednjeg učesnika. U zavisnosti od obaveza ekipa, turnir će se održati u periodu od 19. do 25. septembra”.

Sada je pred upravom kluba zadatak da sa organizacione strane sve dovede do perfekcije.

“Već 15-ak dana radimo na tome da kada je organizacija u pitanju,  spremno dočekamo start ABA lige. Radićemo to i dalje, sve do prve utakmice u sezoni i siguran sam da ćemo sve potrebne stvari obaviti na pravi način. To je veliki izazov za sve nas u klubu, ali nema sumnje da ćemo sve uraditi na pravi način i da će se Sutjeska pokazati kao pravi domaćin svim ekipama”, zaključio je Perović.

KLJUČNE RIJEČI: , , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar