Perišić: “Škola fudbala FSCG” je prava stvar!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 508 pregleda Dodaj komentar
Szubin, 20.10.2022 PILKA NOZNA MECZ ELIMINACJI MISTRZOSTW EUROPY 2023 U-17: Czarnogora - Polska --- UEFA UNDER-17 EURO 2023 QUALIFICATION ROUND MATCH: MONTENEGRO - POLAND NZ FOT. PATRYK PINDRAL/ 400mm.pl

Kadetska reprezentacija Crne Gore na nedavno završenom turniru preliminarne runde kvalifikacija napravila je veliki uspjeh osvajanjem prvog mjesta u grupi.

Generacija kojom je pokrenut pilot projekat ,,Škola fudbala FSCG“ na pravi način je konkretizovala sve što je urađeno od 11. januara ove godine. Tada je stručni štab U-17 reprezentacije, na čelu sa Goranom Perišićem, počeo sa radom na unaprjeđenju tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika igrača koji su selektirani.

Osim što su u više navrata boravili na pripremama, često su dane tokom sedmice provodili u radu u reprezentaciji, dok su vikendima igrali utakmice u svojim klubovima. Stručni štab reprezentacije treninge je organizovao na prirodnoj i vještačkoj podlozi fudbalskog terena, teretani, bazenu…

Talentovana generacija tokom godine je odigrala veliki broj prijateljskih utakmica i praktično na svakoj pokazala visok nivo igre, čak i onda kada je gubila.

Šlag na tortu bio je sjajan nastup na turniru Poljskoj, gdje su upisane pobjede nad domaćin i Austrijom, koje su bile ,,projektovane“ za prolazak dalje. Dva dana nakon završetka turnira i plasmana u elitnu rundu, selektor Perišić sumira utiske.

– Utisci su svakako prelijepi. Igrači su iznijeli najveći teret i ovaj uspjeh je njihova najveća zasluga. Presrećan sam zbog njih jer su uložili sebe tokom prethodnih deset mjeseci obilježenih velikim radom i trudom. Mislim da se to i isplatilo. Projekat ,,Škola fudbala FSCG“ se pokazao kao pun pogodak i pokazatelj je ostalim generacijama kako treba da rade da bi došli do željenog uspjeha, kaže Perišić.

Poljska i Austrija tradicionalno imaju jake selekcije u mlađim kategorijama, ali su ovog puta bile praktično nemoćne pred naletima ,,sokola“.

– Iskren da budem, prije početka turnira vjerovali smo u rad koji traje već deset mjeseci, vjerovali smo da možemo da igramo sa svakim. Kada na okupu imate najbolje momke, kada radite sa njima deset mjeseci skoro pa svaki dan u veoma jakom ritmu i njih dvadesetak ili više daje sve od sebe, onda vam to daje za pravo da smatrate da možete da igrate protiv i najjačih reprezentacija na kontinentu, istakao je Perišić.

Praktično od prvog dana okupljanja, naši kadeti su radili kvalitetno i konstantno napredovali.

– Momci su mnogo napredovali u odnosu na početak. Deset mjeseci priprema, 140 treninga, 19 utakmica, 13 pobjeda, tri neriješena i tri poraza, nije to mala stvar. Imati ih praktično svakog dana i raditi sa njima je velika prednost, svi smo rasli kao grupa tokom tog vremena. Mislim da je ovako bolje nego da su stalno bili u klubovima, gdje bi se kvalitet vjerovatno rasuo. Ovo je način kako bi ostale generacije trebalo da rade uoči nekih jakih utakmica i turnira, smatra selektor.

Slijedi elitna runda i još jači protivnici u grupi. Žrijeb je 8. decembra u Nionu.

– Svakako da će nas u elitnoj rundi čekati kvalitetniji protivnici. Ipak, nadam se i da ćemo imati malo sreće na žrijebu. Odigraćemo još nekoliko prijateljskih utakmicama, a sigurno je da nas čekaju još jače pripreme za elitnu rundu. Nadam se dobroj igri i rezultatu, ko god da nam bude u grupi, zaključio je Perišić.

KLJUČNE RIJEČI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar