Naši fudbaleri žale za propuštenom prilikom

sport
Piše: sport 694 pregleda Dodaj komentar

Milorad PekovićVezista Mitar Peković ističe da treba što prije zaboraviti težak poraz od Ukrajine, i okrenuti se narednom sa Poljskom.

 

’’Sami smo mnogo očekivali. Ovo je bila jako važna utakmica za nas. Imali smo šanse, imali smo igrača više, ali to nijesmo uspjeli da ostvarimo. Velika šteta, ali još uvijek smo ispred, još uvijek imamo šanse da se borimo za Brazil.’’

 

’’Morali smo da dobijemo ovaj meč. Napravili smo par grešaka koje nijesmo smjeli da napravimo. Mnogo bi nam značila tri boda. Težak udarac, ali moramo da se konsolidujemo. I dalje smo prvi, i utakmicom u Poljskoj moramo to da ispravimo. Ali, ovo je fudbal, gol primiš iz ničega. Nažalost, propuštili smo veliku šansu, ali još ima dosta da se igra. Svi smo krivi za poraz. Važno je da se dobro odmorimo, i da što prije zaboravimo ovaj duel.”

 

Dejan DamjanovićNapadač Dejan Damjanović razočaran je teškim porazom, ali ističe da Crna Gora može da se vrati na pravi kolosjek.

‘Nije smak svijeta, ali kako smo odigrali drugo poluvrijeme, i šta se sve izdešavalo, stvarno je razočaravajuće. I za nas, i za navijače i za sve u državi. Imali smo igrča više, a jeftino smo primili gol, a onda napravili i onoliko grešaka. Stvarno s eloše osjećamo, šta god da kažemo nije opravdanja, nije izgovor. Pokušaćemo da što prije ovo zaboravimo. Eto, ako ništa, ni Poljska nije pobiejdila. Probaćemo da zaboravimo ovaj debakl do septembra kada idemo Poljskoj.’’

 

’’Probali smo na poluvremenu da lopta ide bez puno dodira, da je prabacimo na stranu, ali taj gol nas je presjekao. A, onda i njihovi šutevi, sve je ulazilo… Sve je bilo OK do gola. Poslije dobrog poluvremena, ovakve stvari da nam se dese… Ukrajinci sada imaju dobar raspored. U naletu su. Ali, neće im biti lako protiv Engleske i Poljske kod kuće. Odlučiće ti međusobni dueli. Nadam se da možemo izvući pouke iz ovog debakla, da se smirimo jer ako protiv Poljske izvučemo dobar rezultat možemo da se vratim, u igru.

 

Kecojević: Vodeći gol Ukrajine presudio

 

Ivan Kecojević neće po dobru pamtiti svoj debi zbog ubjedljivog poraza od Ukrajine. Štoper „hrabrih sokola“ je rekao da je prvi primljeni gol sve poremetio.

 

„Nema šta puno da se kaže nakon ovakvog poraza. Dobro smo ušli u meč, stavarli šanse, a onda sa igračem više primi gol, koji nas je potpuno izbacio iz utakmice. Poslije su se nadovezali crveni kartoni Volkova i Pavićevića…“, rekao je Kecojević.

 

On je rekao da će meč sa Poljacima vjerovatno odrediti sudbinu crnogorskog tima u ovim kvalifikacijama.

 

„Imamo još tri meča, nije sve izgubljeno, a vjerujem da će ključni meč biti sa Poljskom u septembru“, poručio je Kecojević.

 

Montenegro's Stevan JoveticJOVETIĆ: Nema šta da nam se zamjeri

 

Zbog povrede Stevan Jovetić je na isteku prvog poluvremena morao da napusti teren, što se itekako odrazilo na igru ”hrabrih sokola”.

 

‘’Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro. Imali smo par šansi koje nijesmo iskoristili. Nakon toga smo kažnjeni. Mislim da nema što da nam se zamjeri. Ostaje veliki žal, jer bi sa ova tri boda napravili veliki korak ka Brazilu. Ipak, imaju još tri meča. Moramo odmoriti dobro, ohladiti glave i dobro se pripremiti za duel sa Poljskom. Ja i dalje vjerujem čvrsto da imamo velike šanse da se palsiramo na Mundijal.’’

 

‘’Ja sam optimista. Nakon jedne loše partije, poslije niza dobrih, ne možemo pasti psihološki. Imamo kvalitet, i možemo da se vratimo na pravi kolosjek. Možemo da se nadigravamo sa Poljskom, i da je savladamo u gostima. Što se tiče povrede, još uvijek ne znam detaljnije koja je težina, jer u subotu idem na preglede.’’

 

Vucinic_pressVUČINIĆ: Da sam ja pogodio…

 

Kapiten Mirko Vučinić kazao je nakon debakla od Ukrajine od 4:0, da što prije treba da se vrate partijama koje su ih krasile do ovog duela.

 

‘’Nijesmo mogli gore da završimo ovaj meč. Prvi gol nas je presjekao. I ne samo nas, već sve navijače na tribinama. Nijesmo znali da iskoristimo igrača više, a sa druge strane smo dobili dva crvena. Da sam ja pogodio u prvom poluvremenu… Drugačija bi situacija bila, a I nije bio ofsajd kasnije.’’

 

‘’Ne tražimo alibi, morali smo I mogli smo da damo više sa igračem više. Imali smo nekoliko povrijeđenih I kažnjenih igrača, ali ne tražimo alibi. Svako treba da snosi svoju krivicu, počevši od mene. I prije utakmice sam rekao da ova utakmica može da nam da mnogo, ali I da nam oduzme dosta. Treba što prije zaboraviti poraz, okrenuti list, i nastaviti da igramo kao u utakmicama do sada.

 

rtcg.me / portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar