Pavićević: Imamo sjajnu atmosferu, Rasel će „divljati” dok god pobjeđujemo

Vladan
Piše: Vladan 617 pregleda Dodaj komentar
Foto: Boris Pejović

Mornar je upisao i drugu pobjedu u ABA ligi, jer je u „Topolici” savladao Zadar 100:91.

Meč je obilježio fenomenalni Deron Fets Rasel, koji je sa 47 poena postao novi rekorder regionalnog takmičenja, potisnuvši klupskog druga Vladimira Mihailovića.

„Čestitke igračima na velikom požrtvovanju. Imamo sjajnu atmosferu, a ona se lakše održava kada se pobjeđuje. Izuzetno iskusan trener Zadra Jusup nam je u 2. poluvremenu napravio veliki problem sa dvije ‘četvorke’. Nismo mogli da branimo Božića 1 na 1, tu je izuzetno jak, a na svako udvajanje su nas kažnjavali šutevima izvana. Ne znam kako bi se utakmica završila da Pirs nije iznudio peti faul Božića”, rekao je Mihailo Pavićević.

Po ko zna koji put, iskusni stručnjak je imao poruku za novinare i rekao da će Rasel „divljati” dok god se pobjeđuje.

„Publika je uživala u ovakvoj košarkaškoj predstavi, izvinjavam se ovim stručnjacima i novinarima u pokušaju koji vide i znaju više od nas, koji kažu da ovo nije timska igra, da je nedisciplinovana. Da je kojim slučajem Stef Kari došao prvo u Evropu, ali u bilo koji drugi klub sem Mornar, vratili bi ga kao ludog. Šutnuo bi prvu sa devet metara, a poslije druge bi bio na izlaznim vratima kluba. Sad se svi čude kako trener pušta ovom Raselu da divlja. On će divljati dok god mi dobijamo”.

Pavićević je ubijeđen da 24-godišnji Amerikanac može i da prebaci ovih 47 koševa.

„Biće tih rekorda još. U 1. poluvremenu se ispromašivao, i to iz otvorenih šuteva, koje obično pogađa. Kada se lomila utakmica, uzeo je sve na sebe i riješio. Dok god to može, tako će biti. Imaće i on utakmice kada neće imati svoje veče, kao sada Mihailović. Naša igra se bazira na njima dvojici, tu nema tajne. Bio sam nezadovoljan u 1. poluvremenu, nismo koristili visoke igrače, a imali smo bezbroj situacija da damo loptu centru. Na tome moramo da radimo, ne možemo samo igrom spolja da dobijamo utakmice. Dva ili tri ključna ofanzivna skoka je imao Pecarski, to je maltene riješilo utakmicu”.

Barani u sljedećem kolu gostuju slabašnoj Ciboni, a onda dočekuju Partizan.

„Znam da svi već razmišljaju o onom ponedjeljku, 24. oktobru. Ne ovo u vezi izbora, nego zbog dolaska Partizana, ali prije toga imamo Cibonu, pa ćemo kasnije razmišljati o Beograđanima”, zaključio je Pavićević.

Danijel Jusup smatra da je loš skok njegovog tima riješio pitanje pobjednika.

„Znali smo da je Mornar šuterska ekipa, sa Raselom koji puca iz svih oružja. Naglasio sam da je defanzivni skok jako bitan, da ono što se promašio moramo da ‘ulovimo’. Ono što je on promašio, naročito u 1. poluvremenu, nismo iskažnjavali i oni su iz drugog napada poentirali. Taj ofanzivni skok rivala je odlučio”, naglasio je trener Zadra.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar